Antena Meniu Search
x

Tăierile ilegale distrug pădurile româneşti. Un nou raport dezastruos a fost făcut public

În România, un copac este pus la pământ, ilegal, la fiecare trei minute. Adică sute de metri cubi, defrişaţi în fiecare zi.

Vezi și

În România, un copac este pus la pământ, ilegal, la fiecare trei minute. Adică sute de metri cubi, defrişaţi în fiecare zi. Organizaţia Greenpeace a publicat rezultatele şocante ale unui raport privind defrişările ilegale identificate anul trecut. Şi mai revoltător este că numărul infracţiunilor este în creştere faţă de anul precedent.

Cluj şi Maramureş sunt judeţele unde, la fiecare 42 de minute, o suprafaţă de peste 90 de mp de pădure este tăiată ilegal.

Dar nu sunt singurele judeţe unde, aproape la orice oră, vedem cum sunt puşi la pământ copacii şi căraţi apoi cu camioanele spre piaţa neagră. Greenpeace a numărat 12.487 de cazuri de tăieri ilegale la nivel național, anul trecut, ceea ce reprezintă o medie de 34 de cazuri pe zi, în creștere cu 32% față de anul anterior.

Cea mai gravă situaţie rămâne în judeţele Mureş, cu cele mai multe tăieri, peste 1.500 de cazuri, Braşov, cu 762 de cazuri şi Olt, cu 730 de tăieri ilegale, numai anul trecut. Valoarea prejudiciului depăşeşte 40 de milioane de lei. Şi mai grav este că şi gravitatea faptelor a crescut. Au fost înregistrate 8.461 de infracțiuni, cu 62,02% mai multe față de 2016. 

Greenpeace România lansează Raportul tăierilor ilegale din pădurile României în 2017.

În 2017, autoritățile au identificat 12.487 de cazuri de tăieri ilegale la nivel național, în medie 34 pe zi, cu 32% mai multe decât în anul anterior.

O contribuție importantă la identificarea acestor cazuri a avut-o societatea civilă, în unele județe - Dolj, Gorj, Vâlcea - jumătate din cazurile investigate de autorități fiind identificate de cetățeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tăierile ilegale distrug pădurile româneşti. Un nou raport dezastruos a fost făcut public