Antena Meniu Search
x

Tânăr, salvat de o operație curajoasă

Un tânăr, condamnat la moarte de majoritatea medicilor de la noi, a fost operat la Spitalul Sfânta Maria din Bucureşti

Vezi și

 Deşi nimeni nu-i mai dădea şanse să scape de cancerul care îi cuprinsese tot abdomenul, medicii au intrat cu el în operaţie. O operaţie pe care, în România, nu o mai face nimeni şi care poate salva vieţile unor oameni pe care oncologii îi consideră depăşiţi de tratament.

Multă vreme, Nicolae a crezut că pentru boala lui nu există leac. Un cancer de colon, extins la toate organele din pelvis şi chiar la coloana vertebrală. Peste tot, i se spunea că nu mai sunt multe de făcut. Până când a ajuns la spitalul Sfânta Maria, unde medicii au decis să-l opereze. A intrat în sală cu un singur gând.

În România, aproape nimeni nu o face. Cu o excepţie. Medicul Mitulescu are la activ peste 400 de operaţii. Aceasta a fost însă cea mai mare. Practic, de la buric în jos, au fost extirpate, împreună cu tumora, toate organele: intestinul subţire şi cel gros, ureterele, vezica urinară, prostata şi glandele seminale.

Şi o parte din coloana vertebrală. Apoi, pentru a evita complicaţiile, în golul rămas în pelvis au fost cusute bucăţi din muşchii abdominali. În sală au intrat 10 medici, iar operaţia a durat mai bine de 8 ore.

Pentru o astfel de intervenţie, Nicolae ar fi plătit în străinătate câteva sute de mii de dolari. La noi, costul evaluat de Casa de Asigurări e de 6.000 de lei, din care spitalul va primi efectiv aproape o mie cinci sute de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Tânăr, salvat de o operație curajoasă