Antena Meniu Search
x

Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, la Oradea, nu a fost identificată. Poliția a deschis dosar penal

Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul UDMR Bihor din Oradea, nu a fost încă identificată, însă poliția a deschis dosar penal în acest caz.

Tanara care a vrut sa dea foc steagului Ungariei, la Oradea, nu a fost identificata - Facebook/captura video

Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, în noaptea de sâmbătă spre duminică la sediul UDMR Bihor din Oradea, nu a fost încă identificată, însă poliția a deschis dosar penal în acest caz.

Potrivit ebihoreanul.ro, comisarul Alina Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Bihor, a anunțat că Poliţia municipiului Oradea s-a sesizat din oficiu în urma imaginilor difuzate în spaţiul public şi "a deschis dosar penal pentru distrugere".

Un video cu o tânără care încearcă să dea foc steagului Ungariei, arborat la sediul UDMR Bihor, a fost postate pe Facebook pe pagina formaţiunii, "RMDSZ Bihar Megye".

În imagini se vede cum tânăra, urcată pe o masă, încearcă să dea foc cu o brichetă steagului roş-alb-verde arborat la intrarea în sediul UDMR Bihor din Pasajul Vulturul Negru din Oradea.

Pe acelaşi subiect

Steagul nu ia foc, iar cel care filmează se apropie de aceasta şi o convinge să se dea jos de pe masă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Patru vandalizări în patru luni

Pe de altă parte, UDMR Bihor a anunțat, pe pagina sa de Facebook, în limba maghiară, că va face o plângere penală pentru această tentativă de incendiere. Politicienii maghiari susţin că aceasta a fost a patra vandalizare a drapelului maghiar din ultimele patru luni.

"De-a lungul Pasajului Vulturul Negru sunt montate camere de supraveghere şi, după ştiinţa noastră, au fost surprinse toate cele patru vandalizări, însă Poliţia nu a solicitat înregistrările, după cum nu i-a găsit nici pe autorii faptelor. Ultima acţiune a fost filmată cu telefonul mobil şi de un tânăr maghiar de bună-credinţă, astfel că la noua plângere penală pe care o vom înainta Poliţiei vom ataşa şi dovada. În înregistrare se vede clar intenţia persoanei de a incendia steagul, autoarea nereuşind să facă acest lucru doar pentru că tânărul care o filma a oprit-o, fapt pentru care noi îi suntem recunoscători şi îi mulţumim pentru curajul şi ataşamentul său faţă de simbolurile noastre naţionale", se arată în comunicatul UDMR Bihor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tânăra care a vrut să dea foc steagului Ungariei, la Oradea, nu a fost identificată. Poliția a deschis dosar penal