Antena Meniu Search
x

Tânăra de 19 ani captivă în trup de copil va fi luată în grija statului

Adina a părăsit spitalul Sfânta Maria din Iaşi, în braţele unui asistent social. După o lună şi jumătate de tratament, ea a ajuns de la 16 kilograme la 20.

Vezi și

Şi va continua reabilitarea într-un centru special pentru persoane cu probleme psihice. Departe de familia care nu vrea să-şi asume responsabilitatea (Vă avertizăm că imaginile au un puternic impact emoţional.)

Cu ochii în lacrimi, Adina a părăsit spitalul de copii din Iaşi în braţele unui asistent social. Tot firavă e şi acum, deşi, într-o lună şi jumătate, a luat în greutate mai bine de patru kilograme.

Oricât de uluitor ar suna, asta înseamnă un sfert din greutatea pe care o avea la internare.

În spital a învăţat că pe lume există şi altceva în afara laptelui de capră, singurul lucru pe care-l primea acasă.

A beneficiat de o terapie nutriţională, sub forma de perfuzii, stimulare neuropsihică, kinetoterapie şi consiliere psihiatrică, spune prof. univ. Marin Burlea.

De la spital, Adina nu merge direct acasa. Ci la un centru de recuperare din judeţul Suceava.

Va impărţi camera cu alte două fete, iar pe perioada cât va rămâne în centru va face consiliere psihologică şi exerciţii de kinetoterapie.

Iniţial, medicii au cerut autorităţilor ca tânăra să se întoarcă acasă, la Moldoviţa, însă ancheta socială a arătat că nimeni nu i-ar fi purtat de grijă.

Angajaţii centrului de lângă Suceava înţeleg că nu au o sarcină uşoară.

Adina va rămâne aici cel puţin un an şi va urma un program intens de recuperare. Va părăsi noua casă doar ca să meargă la Iaşi, la spital. Vestea a lovit-o ca un fulger pe sora ei geamănă, care n-a părăsit-o nicio clipă în spital.

Angajaţii de la Protecţia Copilului speră să găsească o soluţie pentru ca Adina să se întoarcă acasă. Până atunci, şi tânăra trebuie să înveţe să trăiască. Acum, abia învaţă să mănânce. Altceva decât lapte de capră.

Astăzi, primul lucru pe care l-a cerut angajaţilor de la centru a fost o porţie de pui cu orez.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tânăra de 19 ani captivă în trup de copil va fi luată în grija statului