Antena Meniu Search
x

Video Tânără din București, depistată cu COVID-19 deși nu s-a testat. A primit și ordin de carantinare

O tânără din Bucureşti a aflat că are COVID deşi... nu s-a testat. Totul a plecat de la o asistentă de la spitalul Pantelimon, care a încurcat numele femeii cu cel al unei alte paciente, cu 60 de ani mai în vârstă.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 25.04.2021, 22:27

Vezi și
  • În timp ce cazul arată din nou încurcăturile din sistemul sanitar, oficialii consideră că incidentul a fost minor

Diana Sprînceană: Nu m-au testat nici cu test rapid nici cu test RT-PCR. Medicul de gardă din seara aceea a considerat că nu este necesar. Iar pe scrisoarea medicală nu este menţionat faptul că eu aş fi fost testată. 

Fără să aibă un test făcut, Diana s-a trezit ieri că este infectată. 

Diana Sprînceană: Am fost sunată de către DSP Bucureşti cum că aş avea o probă pozitivă recoltată prin UPU Pantelimon. Eu am negat acest lucru. Am spus clar că din 9 martie nu am mai fost la spitalul Pantelimon. Mi s-au introdus datele în baza de date, după care ele au rămas stocate acolo. 

Tânăra de 22 de ani face voluntariat la DSP Ilfov. Imediat cum a primit vestea, s-a căutat singură în CoronaForms, sistemul prin care sunt gestionaţi pacienţii Covid. Şi în datele oficiale apărea tot pozitivă. 

Pe acelaşi subiect

Conducerea Spitalului Pantelimon explică incidentul

Dragoş Daviţoiu, managerul spitalului Sfântul Pantelimon: A ieşit într-adevăr o încurcătură. Pe doamna o cheamă Sprînceană, lângă dumneaei, un rând mai jos, era doamna Sprîncenatu, internată la noi Covid-pozitiv. În calculator când s-a dat click s-a dat click cu un rând mai sus. Cineva obosit sau i-a scăpat mouse-ul. Nu e nimic dramatic. 

Doar că Diana a apărut în raportarea zilnică a numărului de cazuri.

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: În momentul în care apare în CoronaForms, da, apare ca şi când ar fi pozitivă. 

Şi a primit ordin de carantinare. Aşa că, cel puţin în teorie, s-ar fi putut alege cu dosar penal dacă ar fi fost oprită pe stradă de un poliţist. 

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: De urgenţă am remediat, în sensul în care am infirmat decizia de carantinare.

Reeporter: Au mai fost astfel de cazuri în trecut?

Oana Nicolescu, director DSP Bucureşti: Nu pot să spun că au mai fost. 

O contrazic însă chiar angajaţii DSP: "Scrie clar că este o eroare umană. Am mai păţit şi genul ăsta de situaţii".

Conducerea spitalului Pantelimon a anunţat că a deschis o anchetă. Dacă va fi găsită vinovată, angajata care a introdus datele în sistem va fi sancţionată. Tânăra a depus plângere împotriva spitalului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Tânără din București, depistată cu COVID-19 deși nu s-a testat. A primit și ordin de carantinare