Antena Meniu Search
x

Tânăra mămică din Vrancea care a murit la o zi după ce a născut va fi înmormântată la Adjud

Anchetă la Maternitatea ''Buna Vestire'' din Galaţi! După ce o tânără mamă, infectată cu COVID, a murit a doua zi după naşterea prin cezariană, procurorii au deschis acum un dosar penal. Familia vrea să afle adevărul despre moartea femeii. Conducerea maternităţii a deschis şi ea o anchetă internă.

de Redactia Observator

la 16.12.2020, 08:49

Vezi și
  • Tânăra mama nu a apucat să-şi ţină în braţe nici măcar o secundă pruncul nou-născut.
  • Ea va fi înmormântată la Adjud

Tragedia s-a produs la doar o zi după ce tânăra de 28 de ani a născut prin cezariană. Femeia era pozitivă cu SARS-CoV-2 şi a intrat în stop cardio-respirator. Soţul ei a depus imediat o plângere la Poliţie în încercarea disperată de a afla adevărul. 

Costinela Georgescu – manager Maternitate Buna Vestire Galaţi: Familia a făcut o sesizare penală, o plângere penală la poliţia muicipiului Galaţi, existând un dosar penal în curs de instrumentare. 

În acelaşi timp, conducerea maternităţii a demarat o anchetă internă pentru a stabili dacă i s-au respectat toate drepturile pe perioada internării. 

Costinela Georgescu – manager Maternitate Buna Vestire Galaţi: Ieri a fost sesizat şi consilul etic al spitalului care va analiza dacă vorbim despre un incident de etică, dacă au fost respectate drepturile pacientei, principiile morale şi deontologice, în relaţia dintre aceasta şi personalul medical. 

Tânăra mama nu a apucat să-şi ţină în braţe nici măcar o secundă pruncul nou-născut.

Femeia va fi înmormântată la Adjud

Acum, tatăl trebuie să-şi ia acasă atât fiica, cât şi soţia decedată.

Fetiţa care a venit pe lume sâmbătă este în continuare internată aici la maternitatea Buna Vestire din Galaţi. Deşi starea de sănătate este una bună, va mai rămâne sub supraveghere medicală. Conducerea maternităţii ne-a spus că va fi externată abia după ce tatăl va veni aici cu certificatul de naştere. 

Tânăra a ajuns la maternitatea din Galaţi vineri seară. Sâmbătă, medicii au decis să o opereze. Din păcate, de duminică, starea de sănătate a mamei, care avea şi COVID, s-a agravat.

A intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvată. Trupul femeii a fost ridicat ieri de la serviciul de medicină legală, iar aceasta va fi înmormântată zilele următoare la Adjud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tânăra mămică din Vrancea care a murit la o zi după ce a născut va fi înmormântată la Adjud