Antena Meniu Search
x

Targ de joburi la negru, in centrul Capitalei

Munca putina, pe bani multi. Asta cauta un grup de liber profesionisti care se aduna zi de zi in centru Capitalei. Locul a devenit un adevarat targ de joburi la negru, iar candidatii par sa se priceapa la toate.

Vezi și

Se-aduna in fiecare dimineata, in acelasi loc. Chiar in buricul Bucurestiului. Se-aseaza la strada si asteapta sa opreasca cineva masina si sa ii angajeze pentru o zi.

La prima vedere, par oameni disperati, fara solutie. Unii se plang ca atunci cand apare cate un angajator, selectia e dura. Ar fi triati precum animalele.

Pretentiile somerilor nu sunt tocmai putine. Multi recunosc ca nu bat palma cu angajatorul de-o zi daca nu obtin tot ce vor.

Banii se incaseaza la sfarsitul zilei de munca, fara factura. Statul pierde, insa autoritatile nu pot face fata acestui fenomen.

Datele arata ca in ultimii ani, fenomenul a crescut alarmant in Romania. La sfarsitul lui 2012, in tara noastra erau aproximativ 1,5 milioane de angajati la negru, desi pedepsele pot ajunge pana la ani de inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Targ de joburi la negru, in centrul Capitalei