Antena Meniu Search
x

Târg tradițional de Paște în Parcul Herăstrău din București

Ceramică de Horezu, obiecte lucrate manual din paie de grâu, ouă încondeiate şi cel mai bun cozonac din Moldova. Toate s-au adunat chiar în centrul Capitalei şi au atras mii de turişti, în ultimele zile.

de Redactia Observator

la 28.04.2019, 00:03

Vezi și

Ceramică de Horezu, obiecte lucrate manual din paie de grâu, ouă încondeiate şi cel mai bun cozonac din Moldova. Toate s-au adunat chiar în centrul Capitalei şi au atras mii de turişti, în ultimele zile. Cei care au rămas de Paşte în Bucureşti au trecut pe la târg ca să cumpere ultimele cadouri şi au descoperit tradiţii din toate colţurile ţării.

Cum îl făceau bunicile, pe vremuri, aşa face şi Elena Timofte cozonacul, după o reţetă veche de sute de ani, din zona Moldovei. De ceva timp, a transformat preparatul într-un brand personal şi are clienţi fideli.

Nu doar bucatele tradiţionale îi atrag pe turiştii străini. Ceramica pictată cu migală, ouăle încondeiate sau portul popular îi impresionează în egală măsură.

Meşterii şi artizanii nu îşi măsoară răsplata atât în încasări, cât în bucuria clienţilor. De ani întregi, practică aceleaşi preţuri, chiar dacă traiul s-a scumpit.

Peste 100 de artişti plastici şi meşteşugari îşi aşteaptă clienţii până luni, la Târgul din Parcul Herăstrău, din Capitală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Târg tradițional de Paște în Parcul Herăstrău din București