Antena Meniu Search
x

Tată și fiu, în luptă cu obezitatea

Un tată şi fiul lui duc o luptă grea. Cu o boală grea. Obezitatea. Cântăresc împreună aproape 400 de kilograme. Pe Costel, greutatea fabuloasă îl ţine mai mult în pat

Vezi și

Un tată şi fiul lui duc o luptă grea. Cu o boală grea. Obezitatea. Cântăresc împreună aproape 400 de kilograme. Pe Costel, greutatea fabuloasă îl ţine mai mult în pat

La 13 ani, şi Florin, copilul lui, a ajuns la 80 de kilograme. Nicio dietă nu-i ajută să slăbească. Niciun tratament n-a dat roade. Kilogramele se adună odată cu trecerea timpului. Iar pe Costel îl cuprinde disperarea. Abia mai suflă. Pentru el, chiar şi vorbitul a devenit un efort.

Fiecare pas pe care Costel îl face este un chin. Parcă acum învaţă să meargă. Ţine pe picioare o greutate uriaşă: 300 de kilograme. Costel nu poate merge, nu se poate spăla, nu se poate îmbrăca fără să ceară ajutor.

În urmă cu trei săptămâni, a încercat să se ridice din pat singur. Câţiva paşi a făcut până a căzut în baie şi şi-a luxat piciorul. S-a târât timp de o oră ca să poată chema ambulanţa. În care a fost urcat cu ajutorul pompierilor.

Până la vârsta de 14 ani, Costel a fost un copil normal. Apoi, timp de trei ani de zile, şi-a tratat un astm bronşic cu vaccinuri, la recomandarea medicului. De la 20 de ani, a început să se îngraşe. A încercat să ţină şi regim. Dar kilogramele s-au tot pus. Ca şi în cazul fiului său: Florin nu poate face sport. Patru operaţii ameninţă să plesnească la efort.

Venitul familiei nu depăşeşte 800 de lei lunar. Iar Costel nu mai poate face taximetrie. Meseria care aducea bani din casă. Pentru oameni ca ei, există o speranţă. Pe masa deputaţilor stă un proiect de lege care i-ar putea ajuta. Operaţiile dar şi tratamentul pentru oamenii care suferă de obezitate morbidă ar putea fi decontate de stat. Însă asta, cândva, în viitor. Dacă proiectul de lege va fi aprobat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Tată și fiu, în luptă cu obezitatea