Mulți taximetriști români continuă să înșele clienții cu metoda ”maimuța”

Publicat: 09.12.2018, 23:08.
Actualizat: 09.12.2018, 23:09

Obiceiurile proaste mor greu în România! Mulţi taximetrişti continuă să îşi înşele clienţii, cu dispozitive speciale prin care umflă artificial tarifele. Numai seara trecută, poliţiştii au dat amenzi de peste 17 mii de lei în Bucureşti, după ce au verificat 60 de maşini.

Obiceiurile proaste mor greu în România! Mulţi taximetrişti continuă să îşi înşele clienţii, cu dispozitive speciale prin care umflă artificial tarifele. Numai seara trecută, poliţiştii au dat amenzi de peste 17 mii de lei în Bucureşti, după ce au verificat 60 de maşini. Au găsit autoturisme fără autorizaţie, dar şi taximetrişti care foloseau faimoasa metodă numită "maimuţa" care, iată, arată exact aşa. Sancţiunea pentru şoferii neautorizaţi poate ajunge până la 50 de mii de lei, după ce Primăria Capitalei a înăsprit regulile.

Un poliţist la volanul unui taxi nu e o imagine des întâlnită. Dar este singura metodă prin care pot fi prinşi şoferii necinstiţi. Iată ce au găsit agenţii în maşina unui taximetrist din Bucureşti.

Practic, printr-o telecomandă, şoferul creştea artificial preţul cursei. Dispozitivul e cunoscut sub numele de „maimuţă" şi e o metodă folosită de mulţi ani în România. Mai nou au apărut variantele wireless, care pot fi ascunse în haine, în husa volanului sau sub covor şi care sunt mai greu de depistat.

Şoferul de 38 de ani nici măcar nu avea autorizaţie de taximetrie.

Clienţii sunt şi ei conştienţi că există toate aceste metode, însă puţini depun plângeri, aşa că mulţi escroci rămân nepedepsiţi.

Numai sâmbătă seară au fost verificate peste 60 de taxiuri și au fost aplicate 39 de amenzi. Poliţiştii spun că vor continua acţiunile de acest gen, însă au nevoie şi de ajutorul clienţilor, care sunt sfătuiţi să sesizeze neregulile, să comande taxi prin dispecerat sau prin aplicaţiile speciale şi să reţină indicativul maşinii în care se urcă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.