Antena Meniu Search
x

Taximetriștii cu "maimuță" din București, amendați cu peste 17.000 de lei

În prag de sărbători, poliţiştii de la Rutieră stau cu ochii pe taximetriştii din Capitală. Numai seara trecută au verificat 60 de maşini, iar controalele vizează totul - de la autorizaţiile de transport până la celebrele dispozitive prin care clienţii sunt furaţi la tarif.

Vezi și

În prag de sărbători, poliţiştii de la Rutieră stau cu ochii pe taximetriştii din Capitală. Numai seara trecută au verificat 60 de maşini, iar controalele vizează totul - de la autorizaţiile de transport până la celebrele dispozitive prin care clienţii sunt furaţi la tarif. În doar câteva ore au dat amenzi de peste 17.000 lei.

Seara trecută a venit pentru taximetrişti cu multe surprize. Şi nu vorbim de cadouri, ci de amenzi din partea poliţiştilor de la Brigada Rutieră. Cel mai ghinionist şofer a fost un bărbat în varstă de 38 ani. Avea un dispozitiv prin care dădea impulsuri aparatului de taxat, majorând astfel ilegal tariful.

Un astfel de dispozitiv, supranumit „maimuţă", poate fi de mai multe forme: wireless, pentru a fi mai greu de depistat, ascuns în husa volanului sau sub preşul şoferului. Iar acţionarea lui e cât se poate de simplă.

Deşi în ultimii ani concurenţa a crescut, şoferilor de taxi nu le este teama că şi-ar putea pierde clientii. Aceştia continuă să folosească dispozitive de creștere a tarifului, cunoscute sub numele simplu de maimuţe.

Numai seara trecută au fost verificate peste 60 de taxiuri și au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale. Poliţiştii spun că vor continua acţiunile de acest gen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Taximetriștii cu "maimuță" din București, amendați cu peste 17.000 de lei