Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Taxiurile de marfa, la mana speculantilor

Cine are marfa de carat e intr-o mare incurcatura. Oficial, taxiurile de marfa au disparut, dar fiecare mare piata din Bucuresti are in parcare cateva dubite si furgonete

de Redactia Observator

la 30.07.2013 , 20:42

Soferii lor pandesc bagajele clientilor. Pretul se face din ochi. Doar clientii norocosi primesc un bon fiscal. O dovedesc reporterii Observator, intr-un reportaj filmat cu o camera ascunsa.

Pretul transportului se negociaza ca la piata. Nu are rost sa intrebi care este tariful pe kilometru pentru ca aparatul de taxat lipseste cu desavarsire. “La cursa lunga faci la kilometru, dar la locale, nu! Dupa aglomeratie, dupa timpul de sedere, dupa una, dupa alta, dar mai mult la intelegere, asa”, a spus unul dintre soferi.

Dupa ce ajusteaza pretul din ochi, soferii ne asigura din vorbe ca afacerea de transport este una legala. Cu acte sau fara, fie ca elibereaza bon fiscal sau nu, taximetristii de marfa au invatat rapid cum sa pacaleasca autoritatile.

Vezi și

In momentul in care Politia Locala apare si vrea sa ii controleze pe cei care transporta ilegal marfa, soferii taxiurilor fug, practic, din masina si le lasa chiar si descuiate.

Pentru transportul de marfa in regim de taxi, fiecare sofer trebuie sa primeasca o autorizatie de la primarie. In Bucuresti, din 2010 pana in prezent, au ramas doar 15 masini cu autorizatii valabile. Noi am gasit 15 transportatori de marfa doar intr-o singura parcare.

In Bucuresti, dupa ce statiile vechi pentru taxiurile de marfa au disparut, parcarile pietelor si ale magazinelor cu materiale de constructii au devenit noul spatiu de stationare. Locurile sunt putine, iar taximetristii fantoma sunt din ce in ce mai multi. Iar statului nici ca pare sa-i pese. Taximetristii continua sa isi vada nestingheriti de afacerea lor, iar singura pierdere pare sa fie doar sendvisul pe care l-au uitat in masina pe care au parasit-o in fuga.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Taxiurile de marfa, la mana speculantilor