Antena Meniu Search
x

Te doare CAPUL des? Aceasta este BOALA teribilă ascunsă de migrene

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele de vârstă medie care suferă des de migrene prezintă un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticate cu boala Parkinson

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele de vârstă medie care suferă des de migrene prezintă un risc de două ori mai mare de a fi diagnosticate cu boala Parkinson

Migrenele-aura sunt cele care indică boala. Acestea se manifestă prin episoade de dureri puternice de cap însoţite de licăriri de lumină în câmpul vizual.

Concluzia aparţine oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Bethesda, Maryland, SUA, al căror studiu a examinat 5.620 de persoane cu vârsta cuprinsă între 33 şi 65 de ani, pe o perioadă de 25 de ani.

La începutul cercetării, 3.924 nu aveau dureri de cap, 1.028 aveau dureri de cap fără simptome de migrenă, 238 aveau migrene fără aura, iar 430 aveau migrene cu aura.

S-a constatat că 2,4% dintre participanţii la studiu şi care aveau migrene cu aura au şi Parkinson şi că doar 1,1% dintre cei care nu sufereau de astfel de dureri de cap aveau şi temuta boala.

Oamenii cu migrene cu aura au avut o probabilitate mai mare de 3,6% de a avea cel puţin patru din cele şase simptome ale bolii Parkinson, în timp ce voluntarii care aveau migrene fără aura au avut un risc de 2,3% de a avea aceste semne ale bolii.

Cercetătorii au observat că multe dintre femeile care aveau migrene cu aura aveau în familie cazuri de Parkinson.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Te doare CAPUL des? Aceasta este BOALA teribilă ascunsă de migrene