Antena Meniu Search
x

O nouă țeapă online: dispozitive-minune de economisire a carburantului

Economia de carburant nu se face prin şofat grijuliu, ci prin dispozitive minune. Cel puţin asta promit zeci de anunţuri care au împânzit internetul.

Vezi și

Economia de carburant nu se face prin şofat grijuliu, ci prin dispozitive minune. Cel puţin asta promit zeci de anunţuri care au împânzit internetul. Şi cărora mulţi şoferi le pică în plasă, chiar şi din simplă curiozitate. Majoritatea sunt reclame false, avertizează specialiştii. Iar singurii care câştigă sunt vânzătorii de rea-credinţă.

"Sunt originale, sunt din Statele Unite. Au acreditări, au tot ce trebuie."

Aşa îşi promovează un vânzător online dispozitivul de reducere a consumului de carburant. Poate face un motor cu o capacitate cilindrică de 2500 de centimetri de cubi să pară un hibrid.

Culmea, deşi pe internet apar şi comentarii ale unor clienţi păcăliţi, afacerea are acelaşi succes. 

Pentru şoferii bucureşteni este o adevărată provocare să facă economie de carburant, mai ales că îşi petrec o oră, aproximativ, blocaţi în trafic. Însă, specialiştii spun că acest lucru depinde doar de atitudinea lor la volan. 

Un prim sfat atunci când ne aflăm în trafic, de exemplu, ar fi să ne adaptăm privirea, astfel încât informaţiile pe care le primim să ajungă la noi mai repede şi noi să anticipăm mai repede ceea ce urmează să se întâmple. 

"Să avem cât mai puţine mişcări, cât mai puţine acţiuni la volan şi asta înseamnă automat un parcurs constant, cu minimul de carburant", ne recomandă Radu David, pilot de curse.

Tot specialiştii ne atrag atenţia că singurele dispozitive care ne pot ajuta să economisim benzină sau motorină sunt deja montate de producători pe majoritatea autoturismelor noi.

Radu David, pilot de curse: "În general sunt unele care, de exemplu, ne dau acele repere când să schimbăm treapta de vitează, astfel încât economia să fie semnficativă la un anumit număr de kilometri. Pe lângă asta mai avem sistemul start and stop, care ne opreşte motorul la semafor."

Un alt motiv pentru care aşa numitele dispozitive-minune de economisire a carburantului trebuie evitate este pentru că ele anulează garanţia autoturismelor noi sau ne trimit cu cele vechi mai des în service.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O nouă țeapă online: dispozitive-minune de economisire a carburantului