Antena Meniu Search
x

Teatrele din Constanţa, în paragină. Sălile de spectacol arată dezastruos, iar în cabinele actorilor plouă

Săli de spectacol care arată dezastruos şi cabine ale actorilor în care plouă. Acestea sunt condițiile din teatrele din Constanța. Când vine vorba despre lipsa de investiţii, vina este pasată între autorităţi.

Vezi și

Săli de spectacol care arată dezastruos şi cabine ale actorilor în care plouă. Acestea sunt condițiile din teatrele din Constanța. Când vine vorba despre lipsa de investiţii, vina este pasată între autorităţi. Acuzațiile se întorc ca un bumerang şi nimeni nu face nimic. Deşi, la malul mării, sălile de spectacol ar trebui să fie una dintre priorităţi. Iar turiştii să nu se simtă în pericol în clădiri care stau să se prăbuşească.

La teatrul de copii Căluţul de Mare, imaginea din spatele scenei ne lasă fără replică. În cabină, plouă, iar actorii stau lipiţi de calorifere din cauza frigului. Nici spaţiul nu e suficient. Hainele actorilor stau înghesuite în saci.

Clădirea monument istoric a ajuns pe muchia prăpastiei. La propriu. 

Actorii teatrului sunt practic în pericol în fiecare clipă şi asta pentru că malul s-a surpat centimetru cu centimetru. Din cei 6 metri cât era iniţial, acum a rămas mai puţin de jumătate de metru.

Singurul teatru pentru copii de la malul mării are nevoie de o clădire nouă, mai sigură şi mai mare. Planuri există deocamdata doar pe hârtie.

De-a lungul anilor, lipsa interesului din partea miniştrilor culturii, dar şi a autorităţilor care au dat vina pe situaţia incertă a clădirilor, a lăsat teatrele în ruină. În ultimii 20 de ani, la teatrul de Operă şi Balet din Constanţa au fost schimbate doar scaunele.

În cazul cinematografelor de la malul mării, scenariul a fost şi mai negru. Rând pe rând, sălile de film de la Dacia, Popular şi Progresul au devenit discoteci, supermarketuri, magazine de chilipiruri sau covrigării. 

Un spectacol despre care copiii de azi mai pot afla doar de la părinţi. Actorii cred că încă se mai poate face ceva. Dar pentru asta enevoie ca autorităţile să intre în scenă. Mai ales că teatrele şi cinematografele din Constanţa ar putea aduce şi mai mulţi turişti la malul mării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Teatrele din Constanţa, în paragină. Sălile de spectacol arată dezastruos, iar în cabinele actorilor plouă