Antena Meniu Search
x

Tehnologia care va salva vieţile oamenilor, implementată în România! Video

Vieţile oamenilor vor fi salvate cu ajutorul unui sistem care va fi implementat în România, prin intermediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS). Ţara noastră este prima din Europa care apelează la această tehnologie de ultimă generaţie.

Sistemul se numeşte eCall şi este un dispozitiv care poate fi instalat pe maşini pentru a apela automat numarul de urgenţă 112 în cazul unui accident. Aparatul costă între 50 şi 150 de euro şi se pot ataşa cartel special de la operatorii de telefonie mobilă.

Apelul de urgenţă format prin dispozitivul eCall va fi preluat de dispecerat, care va transmite mai departe datele despre locul în care s-a produs accidentul şi numărul de pasageri la serviciile de ambulanţă, poliţie şi inspectoratele pentru situaţii de urgenţă.

Dispozitivul foloseşte senzori, accelerometru sau giroscop iar în cazul în care viteza unei maşini scade brusc de la 100 km/h la 10 km/h, dispozitivul “inţelege” că s-a produs un accident şi se activează.

Aparatele care vor fi instalate în maşini pot fi cumpărate de la producători sau distribuitori, iar cartelele pentru aceste dispozitive, de la operatorii de telefonie mobilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tehnologia care va salva vieţile oamenilor, implementată în România! Video