Antena Meniu Search
x

Telefonul e interzi la şcoală, dar elevii nu respectă mereu această nou regulă

Telefonul este interzis la ore doar în regulamentul uniţăţilor şcolare. Reporterii Observator au fost în câteva şcoli şi au vorbit cu adolescenţii.

Vezi și

Telefonul este interzis la ore doar în regulamentul uniţăţilor şcolare. Reporterii Observator au fost în câteva şcoli şi au vorbit cu adolescenţii. Recunosc că nu au văzut dulapul în care ar trebui să-şi lase telefoanele. Şi probabil că nu va apărea prea curând. "Revoluţia" din şcoli nu a prevăzut şi sancţiuni.

Ora opt dimineaţa. Elevii se grăbesc spre cursuri. La această clasă, profesoara de matematică ştie ce are de făcut: "Ei predau telefoanele, noi le preluăm şi le punem într-un loc sigur, într-un dulap. Pot să aibă acces la ele după orele de program."

Acesta este modelul ideal, conform cu regulamentul şcolar. Însă, în multe alte şcoli elevii recunosc că telefonul mobil nu stă într-un dulap special, ci în buzunar: "Nu pot să plec de dimineaţa şi să ajung seara, toată ziua să stau fără telefon, şi nici nu am unde să îl las." 

Însă, regulamentul intern a intrat în vigoare la începutul anului 2018. Şi spune clar: toate şcolile trebuie să aibă un loc special amenajat în care elevii să depoziteze telefoanele. Cu toate astea, nimeni nu sancţionează şcoala dacă nu respectă regulile. 

Pe acelaşi subiect

Marian Banu, purtător de cuvânt al ISMB: "Vom relua ferm această adresă către directorii unităţilor de învăţământ de a respecta această prevdere care este cadrul legal publicat în monitorul oficial, este o lege care trebuie respectată de toată lumea."

Şi daca profesorii nu primesc amenzi, de cealaltă parte, elevii pot fi aspru pedepsiţi dacă sunt prinşi cu telefonul la cursuri. 

Părinţii le iau apărarea celor mici şi spun că şi-ar dori să nu li se ia de tot telefoanele, pentru că nu ar mai putea comunica deloc cu ei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Telefonul e interzi la şcoală, dar elevii nu respectă mereu această nou regulă