Antena Meniu Search
x

Parizerul, mezelul preferat al multor români, medaliat cu aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii

Mezelul preferat al multor români a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii.

Vezi și

Mezelul preferat al multor români a câştigat medalia de aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii. Banalul parizer a cucerit juriul, pentru că nu are niciun E sau conservant. A fost produs de echipa Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, dar experţii din industria cărnii spun că nu va ajunge prea curând şi în magazine.

Carne de porc cu şrot de cătină. Sunt cele două ingrediente principale ale parizerului premiat internaţional. Pentru a ajunge la produsul finit, echipa Facultăţii de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a muncit timp de un an. Principalul beneficiu este înlocuirea mult temuţilor conservanţi şi coloranţi: "S-a scos cel mai contestat aditiv, nitritul, care stă la baza formării nitrozaminelor imiplicate în procesul cancerigen."

Bogat în proteine şi fibre, cercetătorii spun că parizerul premiat se poate consuma fără griji: "Adaosul acestui şrot de cătină în produs este permis pentru că extracţia cu dioxid de carbon permite obţinerea de extracte şi sub produse libere de solvent."

Pentru majoritatea românilor, gustul parizerului sută la sută natural este total străin. 

Deşi cercetătorii gălăţeni spun că parizerul ar putea intra şi mâine în producţia de masă, specialiştii din industrie nu sunt convinşi.

La sfârşitul lunii aprilie, produsul va fi prezentat în cadrul unei întâlniri a producătorilor de carne din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Parizerul, mezelul preferat al multor români, medaliat cu aur la Salonul Internaţional al Cercetării, Inovării şi Inventicii