Antena Meniu Search
x

Observator Special: Telefonul mobil, gadget-ul care a revolutionat viata oamenilor

Gadgetul fara de care nu se mai poate lipsi nimeni a revolutionat viata oamenilor. Este vorba de telefonul mobil, caci de el nu ne dezlipim niciodata.Nici macar viata la tara nu mai e atat de linistita precum era odata. Oamenii au dat povestile de pe ulita, pe convorbirile cu rudele.

Vezi și

Doamna Eleonora este nedespartita de mobil. Mai ales ca telefonul primit in dar de la copii nu i-a pus probleme deosebite. Femeia a invatat imediat comenzile: „Stiu cum sa umblu cu el, cum sa-l deschid, sa-l inchid. Stiu ca trebuie sa vorbesc cu el imediat cand am nevoie de ceva, sa-i sun imediat”.

La fel ca si ea, si alti consateni iau telefonul peste tot cu ei.

Nu toti oamenii de la sat sunt vrajiti de mobil. Unii nu ar da pentru nimic in lume telefonul fix, pe cel fara fir.

Daca unii oameni de la tara se pot lipsi de mobil, pentru cei din orase, viata sta in loc odata ce se termina bateria.

Martin Cooper, cel care a dat primul apel din istoria omenirii, i-a socat pe trecatorii din New York, care nu intelegeau ce face barbatul.

Primul telefon mobil din lume cantarea aproape 1,4 kilograme. Asta inseamna echivalentul a pana la patru carti, iar un telefon din zilele noastre cantareste aproape 120 de grame.

Desi mobilul ne simplifica foarte mult viata, sociologii ne averizeaza sa nu devenim obsedati de el.

“Telefonul mobil a devenit cronofag, a devenit un instrument in care cineva se poate refugia si sa aiba propriul sau univers” spune sociologul Codrin Scutaru.

In Romania sunt 23 de milioane de cartele SIM active, adica 23 de milioane de telefoane mobile, iar populatia este de 19 milioane de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Telefonul mobil, gadget-ul care a revolutionat viata oamenilor