Antena Meniu Search
x

Telefonul mobil a devenit unul dintre cele mai mari pericole pentru șoferi

Două secunde de neatenţie la volan, cât durează să citim un mesaj pe telefonul mobil, iar riscul de a provoca un accident rutier este dublu.

Vezi și

Două secunde de neatenţie la volan, cât durează să citim un mesaj pe telefonul mobil, iar riscul de a provoca un accident rutier este dublu. O spun statisticile, care arată că aproape două treimi dintre şoferi folosesc telefonul în timp ce conduc. De multe ori, citesc ştirile pe internet sau chiar se uită la secvenţe din filme. Reporterii Observator au făcut un experiment. Iată ce au surprins, în doar câteva minute, în trafic. 

Un astfel de scenariu se repetă frecvent pe şoselele din România. Ca şi în restul zilei, telefonul mobil stă lipit de mâinile şoferilor.

Două treimi dintre şoferii chestionaţi recunosc că vorbesc la mobil fără a folosi un sistem mâini libere, iar jumătate dintre ei scriu sau citesc mesaje în timp ce conduc. În doar trei secunde, atât cât durează să citirea unui sms, o maşină care circulă cu viteza legală parcurge aproape 40 de metri. Suficient pentru a provoca un accident. 

Un fenomen mult mai periculos, spun autorii studiului, este vizionarea de clipuri video la volan. 

Pentru că studiul s-a realizat doar în mediul virtual, unul din cinci şoferi a recunoscut că a condus cel puţin o dată după ce a consumat băuturi alcoolice. Însă nu doar cei de la volan sunt responsabili de siguranţa rutieră.

În România, şoferii pot fi amendaţi pentru că vorbesc la telefon în timp ce conduc, dar în Marea Britanie se lucrează la adoptarea unei legi care îi pedepseşte cu închisoarea pe viaţă pe cei care provoacă accidente mortale din cauză că erau atenţi la un astfel de gadget. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Telefonul mobil a devenit unul dintre cele mai mari pericole pentru șoferi