Antena Meniu Search
x

Noul Episcop de Huși a venit la înscăunarea sa cu limuzina. Ce spun credincioșii

Episcopia Huşilor, rămasă fără şef, după scandalul sexual, şi-a ales astăzi noul lider.

Vezi și

Episcopia Huşilor, rămasă fără şef, după scandalul sexual, şi-a ales astăzi noul lider. În faţa a patru mii de credincioşi, Ignatie Mureşanul a vorbit despre protejarea familiei tradiţionale. Corneliu Bârlădeanu, filmat în timp ce ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un student la teologie, nu a fost zărit în mulţime. Dar au ajuns la slujba de întronizare zeci de peoţi care au şi înregistrat momentele cu telefonul sau tableta. 

Parcarea din faţa eparhiei a fost o zonă a contrastelor. Între credincioşii care băteau la pas lungul drum spre biserică şi şirurile interminabile de autocare se remarca o limuzină neagră. Cea a noului episcop, Ignaţie Mureşanul.

Curtea bisericii a fost neîncăpătoare. Localnici, dar şi oameni îmbrăcaţi în straie populare, veniţi din toate colţurile ţării, au participat, alături de sute de preoţi şi măicuţe la slujba de întronizare.

Fiecare moment a fost imortalizat de preoţii din primele rânduri, care au filmat cu telefoanele mobile sau cu tableta slujba. Un cor de preoţi a cântat slujba de deschidere. Însă dintre ei lipsea chiar preotul Ursac, cel de la care a pornit scandalul care a dus la căderea fostului episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanu.

Pe acelaşi subiect

În mulţimea de credincioşi a fost şi Didina Branici.  Fostul pedagog al căminului în care au fost filmate scenele de sex, în care şefii Bisericii l-au recunoscut pe Corneliu Bârlădeanu. 

Credincioşii speră ca noul episcop să spele ruşinea provocată de acţiunile fostului ierharh al Huşilor. Ignaţie Mureşanul a vorbit despre misiunile mandatului său pe scaunul sfânt.

Predecesorul lui Ignaţie Mureşanul a cerut să i se retragă toate funcţiile şi a dispărut din atenţia publicului din luna august. La începutul acestei săptămâni, mai mulţi enoriaşi au cerut ca imaginea lui Corneliu Bârlădeanu să fie ştearsă din bisericile în care a fost pictat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Noul Episcop de Huși a venit la înscăunarea sa cu limuzina. Ce spun credincioșii