Antena Meniu Search
x

Special! Testul pentru o relaţie de durată

Savanţii americani au momente în care se plictisesc de ştiinţele exacte, aşa că aleg să exploreze şi alte zone

Vezi și

Savanţii americani au momente în care se plictisesc de ştiinţele exacte, aşa că aleg să exploreze şi alte zone

Aşa se face că patru matematicieni de la Harvard au pus bazele unuia dintre cele mai celebre site-uri de anunţuri matrimoniale, iar pe baza informaţiilor de profil ale utilizatorilor au creat o teorie interesantă. Orice cuplu îşi poate da seama cam cât timp îi este scris să reziste, în funcţie de trei întrebări simple.

Cu cât mai multe răspunsuri similare dau cei doi cu atât mai mari sunt şansele ca relaţia să dureze. Prima întrebare - ai călătorit vreodată singur într-o ţară străină? Dacă vă gândeaţi că întrebarea este aleasă la întâmplare, vă înşelaţi. Specialiştii spun că, în funcţie de răspuns, ne putem da seama de o mulţime de trăsături ale partenerului.

"Poate să spună ceva despre personalitatea individului respectiv: este o persoană asumată, este o persoană care se simte bine şi cu sine, nu doar şi cu alţii, este o persoană care are competenţe sociale suficiente cât să se poată descurca şi simţi bine într-o ţară străină printre oameni necunoscuţi".

Şi a doua întrebare scoate la iveală mai multe decât ar părea la prima vedere. Ai lăsa vreodată totul ca să te muti cu ea pe o barcă?

Chiar dacă răspunsul la această întrebare reflectă gradul de implicare al celor doi parteneri în relaţie, specialiştii sunt de părere că acesta este mai puţin relevant faţă de răspunsul la prima întrebare.

Ajungem şi la ultima întrebare, care este şi cea mai banală. Iti plac filmele horror? "De aici, nu mi se pare nimic relevant în afară de un anumit tip de gust pentru un anumit gen de filme, adică oamenii care se uită la filme horror sunt dintre cele mai diverse categorii de persoane", mai spune Cristina Fulop, psiholog.

Totuşi, chiar dacă se spune că cine se aseamănă se şi adună, statisticile arată altceva. Cuplurile în care cei doi parteneri sunt foarte diferiţi au mai mari şanse să reziste în timp. Explicaţia este simplă - cei doi se descoperă unul pe celălalt în permanenţă şi nu rămâne niciodată loc de plictiseală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Special! Testul pentru o relaţie de durată