Părinţii ar putea deconta o parte din banii pe care îi dau la after-school
Parlamentarii au adoptat un proiect de lege prin care părinţii vor putea deconta o parte din banii pe care îi dau la after-school.
- Părinţii care vor să-i ducă pe cei mici la after-school plătesc minimum 600 de lei lunar. Tichetele pe care le va acorda statul au o valoare de 400 de lei.
Însă, ca să intre în vigoare, actul trebuie să fie semnat de preşedintele Iohannis. Părinţii se tem, însă, că iar se vor trezi cu răspunsul clasic: "Nu sunt bani!"
Încă nu se ştie cum va arăta şcoala din toamnă, dar e sigur că accesul la after-school va fi facilitat cu ajutorul unui proiect de lege. Mai exact, acesta prevede decontarea "şcolii după şcoală", indiferent dacă vorbim despre sistemul public sau cel privat.
Ioan Ceuță, director afterschool: Am avut discuţii cu părinţi care nu au putut efectiv să îşi plătească, iar copilul a dorit mult şi plângea ca să vină la afterschool.
Părinţii care vor să-i ducă pe cei mici la after-school plătesc minimum 600 de lei lunar. Tichetele pe care le va acorda statul au o valoare de 400 de lei şi se vor deconta în funcţie de prezenţa copilului la cursuri.
- Răspunsul lui Nicuşor Dan după ce PSD l-a somat să facă publice donaţiile din pre-campanie: Tupeul PSD, o ofensă
- Horoscop 2 aprilie 2025. Ziua în care curajul, creativitatea și echilibrul fac diferența!
- Zelenski și familia lui au câștigat aproximativ 365.000 de dolari în 2024. Din ce a obţinut veniturile
- Bătrână păcălită cu 16.000 de lei de un tânăr. Băiatul s-a dat drept doctor şi a spus că fiica femeii este...
- Horoscop Peşti aprilie 2025. Valoare personală, curaj emoțional și începuturi promițătoare
Dan Vîlceanu, deputat PNL: Decontarea se face total sau parţial în funcţie de costurile care sunt calculate de fiecare unitate de învăţământ în parte.
În plus, tichetele nu vor putea fi transferate şi nici folosite în alte scopuri. Părinţii rămân însă sceptici.
Eugen Ilea, preşedintele asociaţiei părinţilor: Trebuie, în primul rând, să fie asigurate şi resursele bugetare. Ori, după cum vedem, în ultimii tot ce a însemnat investiţii sau propuneri legislative, sau chiar legi în ceea ce priveau educaţia din păcate, ori nu au fost resurse bugetare, ori au fost amânate.
Pentru zeci de mii de familii din România programele de tip "şcoală după şcoală" sunt în continuare un lux. Mai ales când, în ţară, sunt zeci de mii de copii care nu merg nici măcar la cursurile obligatorii din lipsa banilor.
Şcoala este gratuită, doar că intervin cheltuielile multiple pentru rechizite, îmbrăcăminte, dar şi alte costuri suplimentare, pe care părinţii nu au cum să le acopere.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰