Antena Meniu Search
x

TIFF sfidează pandemia și dă startul filmelor la Cluj

Iar dacă nu ajungeţi la mare, Cluj-Napoca este o variantă foarte atractivă, în aceste zile. În ciuda pandemiei, cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va debuta în această seară acolo.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 31.07.2020, 17:18

Vezi și
  • La proiecţiile din Piaţa Unirii vor avea acces doar 430 de persoane.
  • Spectatorii vor sta în mod obligatoriu pe scaunele ce vor fi amplasate la o distanţă de 1,5 m.

Toate proiecţiile vor avea loc în aer liber, iar numărul spectatorilor va fi limitat. Până şi gala de deschidere, care este sold-out încă din primele zile, s-a adaptat noilor reguli şi va fi ţinută de 2 ori.

Pregătirile sunt în toi în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, pentru că în această seară, la ora opt, are loc gala de deschidere a ediţiei cu numărul 19.

Amânat iniţial din cauza pandemiei şi fără o certitudine că va mai putea fi organizat în acest an, în cele din urmă, festivalul de film a primit "undă verde". Dar. în anumite condiţii.

La proiecţiile din Piaţa Unirii vor avea acces doar 430 de persoane. Spectatorii vor sta în mod obligatoriu pe scaunele ce vor fi amplasate la o distanţă de 1,5 m între ele şi vor purta măşti de protecţie.

Din cauza numărului limitat de persoane care pot participa, dar şi a cererii uriaşe din partea publicului care vrea să ia parte la deschidere, gala din acest an va fi organizată de 2 ori.

Cristian Hordilă, manager festival: Publicul se pare că este foarte entuziast de toată această revenire a TIFF-ului în plină pandemie. Am organizat şi o a doua gală care se va întâmpla la USAMV.

Tiff-ul va începe cu proiecţia filmului frantuzesc "Cei mai frumoşi ani" care va rula în mai multe locuri din oraş, toate în aer liber. De altfel, toate cele 130 de proiecţii vor avea loc în exterior, în locaţii inedite.

Renate Rozenberg: Este o ediţie cu totul inovativă. Experimentăm, locaţii noi, un program nou, exclusiv în aer liber, exclusiv de seară, pentru că aşa ne permit condiţiile actuale.

Pentru trofeul TIFF, juriul din acest an va avea o misiune deloc uşoară: să aleagă un câştigator dintre 12 regizori străini înscrişi în competiţie.

O parte dintre ei sunt la început de drum. Festivalul se încheie pe data de 9 august cu festivitatea de premiere, care va avea loc tot în Piaţa Unirii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » TIFF sfidează pandemia și dă startul filmelor la Cluj