Antena Meniu Search
x

Ţigările de contrabandă, boală curată

Mai ieftin, dar mult mai periculos! E reversul pentru miile de români care fumează tutun de contrabandă. Una din cinci ţigări ajunse în ţara noastră este vândută de bişniţari.

Vezi și

Mai ieftin, dar mult mai periculos! E reversul pentru miile de români care fumează tutun de contrabandă. Una din cinci ţigări ajunse în ţara noastră este vândută de bişniţari.

Mai ieftin, dar mult mai periculos! E reversul pentru miile de români care fumează tutun de contrabandă. Una din cinci ţigări ajunse în ţara noastră este vândută de bişniţari. Statul pierde sute de milioane de euro în fiecare an din cauza evaziunii cu ţigări ieftine aduse din Moldova şi Ucraina. Iar fumătorii pierd şi ei, fără să-şi dea seama. Într-o piaţă din Bucureşti, bişniţarii vând ieftin ţigări de contrabandă.

Cererea e mare, iar concurenţa acerbă. Ţigările venite din Moldova, Ucraina sau Serbia, se vând şi la jumătate de preţ faţă de cele timbrate, ieşite din fabrică. România a devenit, în ultimii ani, unul dintre cei mai mari producători şi exportatori de ţigări din Uniunea Europeană. Dar şi una dintre cele mai mari pieţe pentru ţigările aduse ilegal din spaţiul ex-sovietic.

Piaţa neagră din România îi costă pe plătitorii de taxe 600 de milioane de euro anual, afectând abilitatea Guvernului de a face investiţiile necesare în infrastructură. O economie de moment, dar un dezastru pentru fumători. Sunt bani mulţi, iar contrabaniştii fac orice pentru ei. Folosesc maşini modificate, drone sau bărci. Nu le pasă de ameninţare închisorii. Acolo unde pot sta până la 7 ani dacă sunt prinşi că fac trafic cu ţigări netimbrate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Ţigările de contrabandă, boală curată