Antena Meniu Search
x

Video Timișorenii se vor lăuda cu 240 de coșuri de gunoi de lux. Cât costă "prețioasele" recipiente stradale

La Timișoara, gunoiul nu se ascunde sub preș, ci se aruncă în coşuri de gunoi de 800 de euro bucata. "Prețioasele" recipiente stradale, 240 la număr, vor apărea pe stradă imediat ce se finalizează licitația. Sunt de plastic la exterior, cu tabla zincată la interior şi au şi scrumieră în partea superioară. Municipalitatea nu are de gând să se zgârcească şi a pregătit 200.000 de euro pentru această achiziţie.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 23.11.2022, 08:22

Vezi și

"Cutii negre" au mai apărut în zona centrală şi în anul 2019. 54 de astfel de coşuri au fost comandate atunci tocmai din Anglia, cu 600 de euro bucata. Între timp prețul a crescut.

Bogdan Marta, Primăria Timișoara: Având în vedere și inflația și având în vedere că toate produsele s-au scumpit în ultimii doi ani, toată ideea a pornit de la faptul că anul viitor suntem capitală culturală europeană și avem o problemă privind infrastructura de deșeuri locală. Se bucură totuși de un succes, oamenii le apreciază.

Localnică: Ele sunt frumoase, deci mie îmi plac pe centru coșurile astea de gunoi, deci nu îmi dau seama dacă prețul este scump sau e mult.

Localnică: Incredibil. Mai bine ar fi făcut ceva să fie coşuri de gunoi peste tot la nişte preţuri rezonabile. O pasiune nou descoperită probabil.

De fapt, pasiunea Timișoarei pentru coșurile de gunoi nu e nouă

În parcul civic, la doi pasi de centru, după reabilitarea de un milion de euro au aparut coşuri fară număr. Până și primăria recunoște că sunt mult prea multe pentru spațiul în care au fost montate, dar au și o explicație: aşa a fost proiectul de reabilitare. 

Cele 240 de cosuri de gunoi vor fi amplasate nu doar in zona centrală, ci şi în cartiere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Timișorenii se vor lăuda cu 240 de coșuri de gunoi de lux. Cât costă "prețioasele" recipiente stradale