Antena Meniu Search
x

Au plecat de la oraş la ţară şi au pornit o afacere care ajută tot satul

Doi tineri din Oradea vor să demonstreze lumii întregi că viaţa adevărată se trăieşte la ţară, nu în mijlocul oraşelor. În urmă cu 4 ani, George şi Larisa au lăsat în urmă joburi bine plătite şi s-au retras într-un sat fără apă şi fără semnal la telefonul mobil.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 05.10.2019, 23:47

Vezi și

Doi tineri din Oradea vor să demonstreze lumii întregi că viaţa adevărată se trăieşte la ţară, nu în mijlocul oraşelor. În urmă cu 4 ani, George şi Larisa au lăsat în urmă joburi bine plătite şi s-au retras într-un sat fără apă şi fără semnal la telefonul mobil. Aici au pus bazele unei afaceri cu produse locale de care profită acum întreaga comunitate.

De două ori pe săptămână, George se urcă în maşină şi conduce 100 de kilometri până în oraş. Aduce cu el toate bunătăţile pe care le prepară împreună cu soţia sau le cumpără de la vecinii lui din Coleşti. Gustul este desăvârşit, spun clienţii. 

Cine vrea preparate de ţară le comandă pe un site de socializare. 

Deşi pare simplu, începutul a fost greu pentru George şi Larisa. Au renunţat la job-uri bine plătite, el într-o bancă, ea într- un hotel, şi au luat-o de la zero. 

Pe acelaşi subiect

Iar mica lor afacere îi ajută şi pe vecini. De exemplu, tanti Florica face pâine. 

Şi pentru că e sezonul virozelor, cel mai căutat produs este sucul de cătină cu miere. 

În ultimii ani, mii de tineri au ales să părăsească oraşele mari şi să înceapă o nouă viaţă şi mici afaceri la ţară, în sate care nu demult păreau sortite dispariţiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Au plecat de la oraş la ţară şi au pornit o afacere care ajută tot satul