Antena Meniu Search
x

Invenţie revoluţionară reuşită de două studente din România

Tinerii români uimesc din nou. De această dată, două studente au reuşit să inventeze un îngrăşământ natural, folosind doar resturi organice.

Vezi și

Tinerii români uimesc din nou. De această dată, două studente au reuşit să inventeze un îngrăşământ natural, folosind doar resturi organice. Produsul, premiat deja la o competiţie internaţională, ar putea da startul agriculturii ecologice. Şi nu e pentru prima dată când munca le este apreciată. În trecut, una dintre tinere a fost lăudată de însuşi Barack Obama.

Un îngrăşământ natural, produs din resturi organice. Deşi, la o primă vedere, pare invenţie născută undeva peste hotare, ideea genială le aparţine unor români. Mai exact, unor studente. 

Reţeta cuprinde resturi din industria lemnului, berii și laptelui. Aşa a prins viaţă îngrăşământul care ar putea transforma agricultura actuală într-una bazată numai pe produse bio.

Invenţia le-a adus studentelor cea mai înaltă distincţie la un prestigios concurs de inventică organizat la Istanbul. În plus, tinerele au fost contactate şi de o mare companie farmaceutică internaţională. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Invenţie revoluţionară reuşită de două studente din România