Antena Meniu Search
x

TOP 7 motive surprinzătoare pentru care străinii vor să se mute definitiv în România

Multe persoane din Occident au câteva motive surprinzătoare pentru care doresc să se mute definitiv în România.

Multe persoane din Occident au câteva motive surprinzătoare pentru care doresc să se mute definitiv în România.

În momentul în care a intrat în Uniunea Europeană, România a încetat să fie o țară despre care occidentalii știu foarte puține lucruri. Multe persoane din Occident care au vizitat ulterior România s‐au declarat plăcut surprinși de ceea ce au descoperit în țara noastră.

Mai mult decât atât, există și occidentali care nu doar că au vizitat sau au lucrat în România, ci au ales să se mute definitiv aici.

Un francez s‐a îndrăgostit de România

Un articol care s‐a viralizat pe rețelele sociale în 2015 spunea povestea unui francez care promovează România pe Facebook. Dren Youan a vizitat România pentru prima dată în 1989. A văzut ”minunatul Bâlea Lac” din Făgăraș și a rămas impresionat de frumusețea țării noastre. El susține că, de atunci și până în prezent, țara noastră s‐a schimbat radical, însă peisajele și ospitalitatea oamenilor au rămas aceleași.

În martie 2013, Dren Youan a hotărât că România trebuie să fie arătată lumii întregi așa cum o vede el: cu peisaje pe cât de sălbatice, pe atât de frumoase, cu oameni generoși, cu tradiții foarte interesante și monumente de arhitectură impresionante. Astfel a luat ființă pagina de Facebook ”Roumanie je t’aime par Youan”, unde francezul postează imagini cu localnici, cu tradiții sau cu peisaje. Pagina a adunat aproape 20.000 de fani din 40 de țări.

Ce scrie un site celebru de travel din Occident

Dren Youan este doar unul din miile de cazuri în care occidentalii au ales să rămână în România și care pot argumenta oricând, emoțional și rațional, decizia pe care au luat‐o.

În plus, celebrul site de travel matadornetwork.com a publicat un articol intitulat „7 motive pentru care ar trebui să ne mutăm cu toții în România chiar acum”. Iată care sunt acestea:

1. Internetul este ieftin și rapid

„Când mulți oameni se gândesc la România, ei se gândesc la cai și căruțe, orfelinate și vampiri. Ei nu se gândesc la accesul rapid la internet, iar asta este exact ceea ce România oferă. România are cea mai mare viteză de download din Europa”, notează site‐ul de travel.

Pe lângă conexiunea foarte rapidă la internet din România, țara noastră se află pe locul 1 în Europa și pe locul 6 la nivel mondial în privința numărului de specialiști în IT. Totodată, România se poate lăuda și cu existența acestui parc tehnologic la Cluj, a cărui arhitectură este uluitoare. Liberty Technology Park Cluj este un loc în care mai multe companii din domeniile IT&C si R&D dezvoltă, conectează, angrenează și încurajează oameni motivați și idei creative într‐un flux continuu de dezvoltări inovatoare.

Tot aici a fost dezvoltat și Spherik, primul și cel mai complex accelerator business din România, care ajută, crește și impulsionează afacerile cu potențial, inclusiv pe plan internațional.

2. Costurile de trai sunt destul de ieftine

Pentru produsele de bază, prețurile din România sunt printre cele mai mici din Europa. Chiria în București, cel mai scump oraș românesc, poate costa oricât de mult, însă poți locui confortabil cu 300 de euro pe lună.

„O sticlă de vin bun costa 6 dolari. În timp ce salariile românilor sunt foarte mici, dacă lucrezi pentru o companie multinațională, pentru o școală internațională sau ca frelancer de succes, poți trăi confortabil cu mult mai puțini bani decât ai nevoie acasă”, mai scrie site‐ul citat.

3. Poți pleca în excursii memorabile

Deși este departe de a fi perfectă din punct de vedere rutier, România este un loc „cool” pe care îl poți vizita cu mașina. Poți merge pe Transfăgărășan. Când șoseaua a apărut în emisiunea „Top Gear”, Jeremy Clarkson a fost atât de impresionat, încât a numit‐o „cea mai bună șosea din lume”.

4. Nu este greu pentru nativii în limba engleză să învețe expresii de bază în română

Foreign Service Institute al SUA încadrează limbile străine în diferite categorii în funcție de câte ore sunt necesare pentru vorbitorii de engleză să le învețe. Limba română este încadrată la categoria I, ceea ce înseamnăcă este una dintre cele mai ușoare limbi pentru vorbitorii de limbă engleză.

„În plus, dacă ai studiat o limbă romanică până acum (în special italiana sau spaniola), învățarea limbii române va fi foarte ușoară”, notează matadornetwork.com.

5. Zonele sălbatice din România implorăsă fie vizitate

Îți plac drumețiile montane? Îți place schiul? Raftingul? Privirea animalelor sălbatice în mediul lor natural? Plajele? Țara este uriașă, iar aceste locuri sunt peste tot.

6. Vinul românesc este ieftin și foarte gustos

România are una dintre cele mai vechi tradiții în viticultură de pe pământ și datează de o perioadă de peste 10.000 de ani. Ținând cont de această vastă tradiție în viticultură, trebuie să ne așteptăm ca românii să facă vinuri delicioase în acest moment.

7. Oamenii sunt fantastici

„În contrast cu descrierile media europene cu privire la români, care sunt portretizați ca fiind cerșetori și criminali, majoritatea oamenilor pe care i‐am întâlnit sunt prietenoși, muncitori și foarte primitori cu străinii (...). Oamenii din România sunt, în prezent, mai optimiști, mai plini de speranță decât în trecut. Să te muți în România acum, într‐o perioadă a schimbărilor palpabile, ar putea fi o decizie pe care n‐o vei regreta niciodată”, scrie autorul articolului.

Ce au spus cititorii articolului

Nici cititorii articolului nu au stat deoparte, iar mulți dintre ei au avut cuvinte de laudă la adresa țării noastre.

„Cu siguranță trăiești bine (în România, n.r.) dacă lucrezi pentru o companie sau un institut occidental.

Ca în multe alte țări din Europa de Est sau din Asia. Însă nu veni aici în căutarea unui job, așteptându‐te să trăiești ușor (...). Vreau să specific că sunt francez, locuiesc în București de șase ani și nu intenționez să mă întorc în Occident pentru nici un motiv”, comentează un cititor.

„Știți cât am plătit pentru factura la electricitate în China, pentru trei luni? 300 de euro! În România, factura ar fi de 50 de euro pentru același consum! Încetați să vă mai detestați țara, începeți să realizați că unele probleme sunt globale, apreciați ce aveți, apărați aceste lucruri și luptați pentru un viitor mai bun!”, îi sfătuiește o altă cititoare pe români.

„În unele domenii, precum industria IT, salariile sunt foarte mari, iar oamenii sunt la fel de bine plătiți ca în Occident. Imaginați‐vă, să aveți un salariu la fel de mare ca în Spania, doar că în București, România, este foarte bine (...). Sunt Web Frontend Developer. Pentru mine, România este un paradis”, comentează un cititor.

Foto: shutterstock.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » TOP 7 motive surprinzătoare pentru care străinii vor să se mute definitiv în România