Antena Meniu Search
x

Top destinații turistice pentru anul viitor. Idei pentru o vacanţă de neuitat

Dacă vă zboară deja gândul la vacanţele anului viitor, vorbim acum de un ghid de călătorie întocmit de o jurnalistă britanică ce a alcătuit topul celor mai interesante destinaţii turistice pentru 2020.

de Redactia Observator

la 09.09.2019, 10:59

Vezi și

Dacă vă zboară deja gândul la vacanţele anului viitor, vorbim acum de un ghid de călătorie întocmit de o jurnalistă britanică ce a alcătuit topul celor mai interesante destinaţii turistice pentru 2020. Lista cuprinde o varietate impresionantă de aşezări umane, dar şi de parcuri naturale care ar trebui să fie văzute măcar o dată în viaţă. 

Într-o perioadă în care tot mai mulţi oameni caută să fugă de aglomeraţia din mediile urbane, autoarea ghidului, Helen Fanthorpe, recomandă drept destinaţie perfectă tocmai metropola niponă Tokyo, unul dintre cele mai agitate oraşe de pe planetă.

În Tokyo găseşti atât tehnologie de ultimă generaţie, zgârie-nori din cei mai înalţi, spectacole cu roboţi şi o viaţă de noapte vibrantă, dar şi grădini liniştite, temple shinto şi budiste şi mâncare tradiţională japoneză din cele mai proaspete ingrediente.

Pentru cei care preferă să îşi petreacă vacanţa înconjuraţi de natură, Parcul Naţional Yellowstone ar putea fi o alegere mai bună. Aici, vizitatorii pot găsi lacuri înconjurate de păduri, cascade, dar şi faimoşii gheizeri ai rezervaţiei naturale.

Pentru cei care nu sunt convinşi doar de peisaje, trebuie amintit că aici poţi fi admiraţi în habitatul natural şi urşi grizzly, elani şi bivoli.

Pentru cei pasionaţi de locuri mistrice şi de civilizaţii despre care încă rămân necunoscute, o destinaţie ideală este considerată Insula Paştelui.

Situată la peste 2000 de km de cea mai apropiată insulă locuită, acest petec de pământ este casa a peste 900 de statuii moai uriaşe.

Experţii sunt de părere că cel mai probabil aceste statui masive din piatră ridicate în urmă cu mai multe secole şi înconjurate doar de iarbă şi ocean au fost construite în onoarea strămoşilor.

În ceea ce priveşte oraşele situate pe canale, ghidul se depărtează de destinaţii clasice ca Veneţia sau Bruxelles şi recomandă Sankt Petersburg-ul.

Principalul punct de atracţie al celor 44 de insule legate de peste 400 de poduri este considerat arhitectura. Mai exact contrastul dintre palatele şi grădinile impozante şi arhitectura stalinistă a districtului Moskovsky.

Printre cele mai inedite locuri de pe listă este cu siguranţă Statuia Ecvestră a lui Genghis Khan aflată în mijocul stepei mongoleze.

Statuia impozantă de oţel înaltă de 44 de metri reprezentându-l pe unul dintre cei mai mari cuceritori ai lumii călare nu trebuie ratat în cazul unei călătorii trans-siberiene cu trenul.

Printre recomandările care pot părea surprinzătoare din partea specialiştilor se mai numără peisajele din Valea Spiti din India, aflată în apropierea Tibetului, capitala Libanului, Beirut, deşertul şi rezervaţiile naturale din Namibia, dar şi Palatul Alhambra din sudul Spaniei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Top destinații turistice pentru anul viitor. Idei pentru o vacanţă de neuitat