Antena Meniu Search
x

Descoperire istorică la Băicoi. Un pasionat de arheologie a găsit un topor vechi de peste trei mii de ani

Un tânăr din Prahova, care a plecat la plimbare cu familia, a găsit o adevărată comoară într-o pădure.

Vezi și

Un tânăr din Prahova, care a plecat la plimbare cu familia, a găsit o adevărată comoară într-o pădure. Pasionat de arheologie, a dat peste un topor din bronz vechi de peste trei milenii. Obiectul, folosit cu mii de ani în urmă ca armă de luptă, a ajuns la muzeu. Primarul din oraşul în care a fost găsit vestigiul speră să se afle exact perioada în care a fost confecţionat, pentru a stabili astfel şi când a fost fondată localitatea. În acest timp, tânărul care făcut descoperirea aşteaptă şi el ceva. O recompensă. 

Cătălin Dumitran s-a hotărât să scape de caloriile acumulate de sărbători. Aşa că şi-a luat familia, detectorul de metale şi a pornit în drumeţie prin pădurile din zona Băicoi. 

A scos la lumină un topor din bronz, vechi de 3.500 de ani. A mers cu vestigiul la primar care a anunţat imediat Muzeul de Istorie şi Arheologie din Ploieşti. 

Toporul din bronz va intra în patrimoniul muzeului. Se vor face cercetări pentru stabilirea exactă a perioadei în care a fost confecţionat. Cel mai probabil, arheologii vor studia şi zona în care a fost descoperit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Descoperire istorică la Băicoi. Un pasionat de arheologie a găsit un topor vechi de peste trei mii de ani