Antena Meniu Search
x

Video Topul chiriilor în România, după doi ani de pandemie. Prețurile sunt în creștere, în marile orașe

După doi ani de pandemie care a transformat învățământul universitar într-unul preponderent la distanță, se conturează prima vară fierbinte pe piața chiriilor în centrele universitare. Deja prețurile sunt în creștere.

de Redactia Observator

la 07.06.2022, 09:32

Vezi și

Potrivit unei analize realizate de o platformă de tranzacţii imobiliare - în prima parte a acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut - chiria a crescut cel mai mult în Cluj-Napoca - cu aproape 13 procente.

Topul chiriilor în România. Cluj-Napoca, pe primul loc

În topul celor mai scumpe chirii, urmează Bucureşti, Braşov şi Iaşi. În timp ce în Sibiu şi Craiova, chiria pe metru pătrat este ceva mai mică de 6 euro. De remarcat este faptul că în Oradea, de exemplu, preţurile au stagnat. Sumele solicitate în marile oraşe au crescut treptat, odată cu revenirea angajaţilor la birou și a studenților la școală cu prezență fizică - după doi ani de pandemie - dar şi pe un fond al ofertei tot mai reduse.

Cea mai mare diminuare a numărului de proprietăţi listate la închiriere se regăsește în Cluj-Napoca, de minus 45% faţă de începutul anului trecut. Urmează Braşov şi Iaşi, cu 32%, respectiv 25% mai puţine proprietăţi scoase la închiriere. Asta în timp ce solicitarile pentru chirii au crescut în majoritatea centrelor regionale. Pe primul loc fiind Constanţa, cu un plus de 13% în primele trei luni ale acestui an. De cealată parte, Capitala, deşi a avut pe un singur site peste 41 de mii de potențiali chiriași, a înregistrat o scădere a cererii de închirieri de 11 puncte procentuale. 

Pe acelaşi subiect

Viaţa în chirie, mai scumpă

Cluj-Napoca - 8 euro/mp (+12,7%)     

Bucureşti - 7,8 euro/mp (+5,4%)

Braşov - 7 euro/mp (+9,4%)     

Iaşi - 6,9 euro/mp (+6,2%)

Constanţa - 6,6 euro/mp (10%)    

Timişoara - 6,4 euro/mp (+3,2%)

Sibiu - 5,7 euro/mp (+11,8)        

Craiova - 5,6 euro/mp (+3,7)

Oradea - 5 euro/mp (stagnare)

sursa: imobiliare.ro

Ofertă mai mică în ultimele 12 luni 

Cluj-Napoca: -45% 

Braşov: -31,9% 

Iaşi: -24,9% 

Bucureşti: -19,7%

Constanţa: -17,3%

Timişoara: -14,5%

Sursa: imobiliare.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Topul chiriilor în România, după doi ani de pandemie. Prețurile sunt în creștere, în marile orașe