Antena Meniu Search
x

Tortul a devenit nelipsit pe masa de Crăciun. Săptămână de foc pentru cofetari

Mai sunt doar şapte zile până la cea mai importantă sărbătoare a sezonului: Crăciunul! Pentru gospodine urmează o săptămână de foc şi alergătură printre rafturile magazinelor. Căutarea cadoului perfect, alegerea ingredientelor pentru masa festivă şi - în final - pregătirea bunătăţilor.

de Redactia Observator

la 17.12.2019, 17:53

Vezi și

Mai sunt doar şapte zile până la cea mai importantă sărbătoare a sezonului: Crăciunul! Pentru gospodine urmează o săptămână de foc şi alergătură printre rafturile magazinelor. Căutarea cadoului perfect, alegerea ingredientelor pentru masa festivă şi - în final - pregătirea bunătăţilor. Cu atât de multe sarcini, nu este de mirare că femeile moderne încep să apeleze la cofetării pentru deserturi. Mii de kilograme de prăjituri, fursecuri şi torturi alese ies din mâinile pricepute ale cofetarilor şi ajung pe mesele românilor.

În laboratoarele cofetăriilor, se lucrează intens până după Crăciun. Bucătăresele pregătesc fără oprire dulciuri variate. Cu fructe, cu ciocolată, cu marţipan sau mousse-uri exotice, toate delicatesele au o destinaţie sigură: masa festivă din 25 decembrie.

Un kilogram de tort de sezon costă între 30 şi 60 de lei, în funcţie de ingredientele folosite, dar şi de designul ales. Vedeta mesei de Crăciun este bineînţeles tortul, care poate fi diplomat, amandină sau de ce nu un tort cu mousse de zmeură sau vişine. Decorate cu reni, Moşi Crăciuni sau oameni de zăpadă, torturile îi atrag nu doar pe cei mai mici meseni.

Gospodinele pot alege să pună pe masă o selecţie de dulciuri cu nucă, cremă de ciocolată sau diferite dulceţuri. Totul pentru sume cuprinse între 40 şi 50 de lei kilogramul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Tortul a devenit nelipsit pe masa de Crăciun. Săptămână de foc pentru cofetari