Antena Meniu Search
x

Video Tortul cu foiţă de aur, vedetă de Revelion 2023. Cozi şi val de comenzi la cofetării

Bezea, ciocolată sau creme sofisticate. Sunt preferinţele de anul acesta pentru tortul de Revelion. Comenzile s-au dat de săptămâna trecută, iar cofetarii abia fac faţă cererii, chiar dacă preţurile au crescut simţitor. Pentru cei mai pretenţioşi, tortul poate fi ornat cu foiţe comestibile de aur şi sclipici.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.12.2022, 20:56

Vezi și

"Tort margot cu clementine şi cremă mascarpone, un tort perfect şi răcoritor pentru Revelion. Tort Christmas, îl fac doar în perioada sărbătorilor, cu cremă de ciocolată, mascarpone şi dulceaţă de portocale făcută de noi. Am tort baby, cu blat simplu, mascarpone, vanilie, ananas şi piersică, de asemenea răcoritor", arată Florenţa Mihăilă, cofetar. Sunt variaţiuni pe aceeaşi temă gastronomică: tortul pentru petrecerea de Revelion. Oricum ar fi, trecerea dintre ani trebuie să fie dulce. 

Tort de Revelion cu foiţă de aur

De dimineaţă, s-au format cozi în cele mai multe cofetării din Capitală. Agitaţie a fost şi în spatele tejghelei, unde cofetarii pregătesc cele mai sofisticate creme şi decoruri. Foiţa de aur este cireaşa de pe tort. "Trebuie să fie special, să ne aducă aminte de trecere. Uite, o să scriu şi "La mulţi ani, 2023!" Pentru cei pretenţioşi care doresc într-adevăr un decor festiv, putem presăra şi foiţe de aur comestibil. Totul este perfect şi cu sclipici pentru sărbători!", arată Florenţa Mihăilă, cofetar.  

Preţurile mai taie puţin din poftă: sunt cu 20% mai mari faţă de anul trecut. "Un tort de anul trecut era 120 de lei pe kilogram, acum este 140 de lei pe kilogram. Luam laptele cu 1,8 lei, acum este 7 lei. Este o diferenţă foarte mare. Zahărul, de la 2,5 este 7 lei", spune Florenţa Mihăilă, cofetar.

Prăjituri favorite de Anul Nou

Platourile cu prăjituri au fost şi ele vedetele zilei: rulada cu bezea s-a vândut cel mai bine, iar printre cele mai căutate sunt prăjiturile de casă, care ne duc cu gândul la copilărie: nuci umplute, Albă-ca-Zăpada, Carpaţi sau prăjitura cu bulion. Specialiştii ne atrag atenţia că dulciurile trebuie consumate cu moderaţie în noaptea dintre ani. Variantele mini pentru prăjituri sau torturi la porţie ar putea fi alternativa sănătoasă şi rentabilă pentru toată lumea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Tortul cu foiţă de aur, vedetă de Revelion 2023. Cozi şi val de comenzi la cofetării