Antena Meniu Search
x

Atenţie ce cumpăraţi! Medicamente contrafăcute au apărut în România

Ce ar trebui să ne vindece, ne poate ucide. Pastilele sunt inghitite cu pumnul şi ce e mai rău e că de multe ori romanii se trateaza cu medicamente contrafăcute. Şi nu se iau gratuit.

Vezi și

Cam o sută de milioane de euro pe an se dau pe falsurile care se vând pe internet, pe piaţa neagră dar şi în farmacii. O piaţă a pastilelor contrafăcute pentru care demnitarii încă n-au găsit leacul.

Până şi farmaciştii o ştiu prea bine, chiar o recomandă.  

Fără nicio sfială, farmacista ne vorbeşte despre o piaţă neagră a medicamentelor. Chiar ne recomandă să cumpărăm de acolo pentru că pe internet, spre exemplu, găseşti orice NU e la raft, autorizat şi controlat în farmacie.

Reporterii Observatorului au căutat un medicament citostatic care în ţara noastră se vinde ori pe sub mână ori la mica înţelegere prin spitale. În farmacii n-am avut nicio şansă să-l găsim.

Aşa că am apelat la piaţa neagră. Un singur click ne-a dus direct la vânzătorul de leacuri.

Topul celor mai contrafăcute medicamente e ţinut de citostatice, însă de lăcomia falsificatorilor nu scapă nici pastilele pentru potenţă sexuală. În România, piaţa medicamentelor contrafăcute valorează aproximativ 100 de milioane de euro pe an.

E a zecea parte, spre exemplu, din bugetul anual alocat de stat pentru medicamentele compensate şi gratuite: 1 miliard de euro.

Numai că cei care contrafac medicamente ar putea fi tocmai companii mari pe care nimeni nu le depistează sau nu doreşte să o facă. În tot acest timp medicamentele contrafăcute îmbolnăvesc şi mai rău sau chiar ucid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Atenţie ce cumpăraţi! Medicamente contrafăcute au apărut în România