Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Atenţie ce cumpăraţi! Medicamente contrafăcute au apărut în România

Ce ar trebui să ne vindece, ne poate ucide. Pastilele sunt inghitite cu pumnul şi ce e mai rău e că de multe ori romanii se trateaza cu medicamente contrafăcute. Şi nu se iau gratuit.

de Redactia Observator

la 12.12.2013 , 19:57

Cam o sută de milioane de euro pe an se dau pe falsurile care se vând pe internet, pe piaţa neagră dar şi în farmacii. O piaţă a pastilelor contrafăcute pentru care demnitarii încă n-au găsit leacul.

Până şi farmaciştii o ştiu prea bine, chiar o recomandă.  

Fără nicio sfială, farmacista ne vorbeşte despre o piaţă neagră a medicamentelor. Chiar ne recomandă să cumpărăm de acolo pentru că pe internet, spre exemplu, găseşti orice NU e la raft, autorizat şi controlat în farmacie.

Vezi și

Reporterii Observatorului au căutat un medicament citostatic care în ţara noastră se vinde ori pe sub mână ori la mica înţelegere prin spitale. În farmacii n-am avut nicio şansă să-l găsim.

Aşa că am apelat la piaţa neagră. Un singur click ne-a dus direct la vânzătorul de leacuri.

Topul celor mai contrafăcute medicamente e ţinut de citostatice, însă de lăcomia falsificatorilor nu scapă nici pastilele pentru potenţă sexuală. În România, piaţa medicamentelor contrafăcute valorează aproximativ 100 de milioane de euro pe an.

E a zecea parte, spre exemplu, din bugetul anual alocat de stat pentru medicamentele compensate şi gratuite: 1 miliard de euro.

Numai că cei care contrafac medicamente ar putea fi tocmai companii mari pe care nimeni nu le depistează sau nu doreşte să o facă. În tot acest timp medicamentele contrafăcute îmbolnăvesc şi mai rău sau chiar ucid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Atenţie ce cumpăraţi! Medicamente contrafăcute au apărut în România