Antena Meniu Search
x

Tot mai multe românce au devenit victime ale violenţei domestice

Georgiana, tânăra din Timişoara care a avut curajul să povestească public violenţele la care a fost supusă, nu este un caz singular. Ca ea sunt multe alte românce

Vezi și

Georgiana, tânăra din Timişoara care a avut curajul să povestească public violenţele la care a fost supusă, nu este un caz singular. Ca ea sunt multe alte românce

Unele au puterea să rupă acest lanţ al violenţei, altele, cele mai multe, stau şi îndură chinuri greu de imaginat. Dintre ele, unele sfârşesc ucise de bărbaţii care la un moment dat au părut iubitul sau soţul ideal. 

Două femei care nu par să aibă nimic în comun, Georgiana şi.o să îi spunem Mihaela, pentru că încă se teme să spună cine este cu adevărat. Mihaela are tot 26 de ani, dar are doi copii cu bărbatul pe care l-a iubit din adolescenţă.

Nu a fost aşa. După 7 ani de bătăi crunte, uneori chiar în faţa copiilor, şi-a dat seama că trebuie să plece. A reuşit să-şi salveze întâi copiii. Apoi a avut curajul să plece şi ea. A avut noroc. În plus, ajung să creadă că merită tot ce li se întâmplă. Şi nici nu se gândesc să depună plângere împotriva bărbatului care le loveşte.

Aşa se face că, la două zile, o femeie moare în România din cauza violenţei domestice. Ar putea fi salvate dacă ar primi ajutor la timp şi dacă ar ştii că dreptul lor la o viaţă normală este protejat de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe românce au devenit victime ale violenţei domestice