Antena Meniu Search
x

Video Tradiţii şi superstiţii în prima zi de Crăciun. Cum trebuie să arate prima persoană care intră în casă şi ce este interzis astăzi

Este zi de sărbătoare şi cu siguranţă mulţi dintre noi şi-au început ziua cu acelaşi gând - ce este bine şi ce nu este bine să facem astăzi. De la ce nu trebuie să îţi lipsească de pe masa de Crăciun până la cum trebuie să fie primul oaspete al casei, toate sunt reguli nescrise transmise din generaţie în generaţie, care sporesc atmosfera magică a acestor zile. Iată care sunt cele mai cunoscute superstiţii pe care noi românii le urmăm cu stricteţe în fiecare an.

de Redactia Observator

la 25.12.2023, 13:23

Vezi și

Este zi de sărbătoare, iar noi românii, urmăm în fiecare an anumite superstiţii în speranţa că ne vom face viaţa mai frumoasă.

Tradiţii şi superstiţii de Crăciun

Şi începem cu mărul, care este este simbolul sănătăţii în ziua de Crăciun. Este indicat să mâncăm cel puţin un măr pentru a avea parte de un an cu multă sănătate. Este deja celebră tradiţia prin care trebuie să ne agăţăm busuioc şi vâsc la geamuri. Există credinţa că astfel vom ţine departe de noi gurile rele. În prima zi de Crăciun nu se mătură şi nici nu se aruncă gunoiul, conform spuselor din bătrâni, pentru că astfel îţi vei arunca norocul.

O altă tradiţie importantă este ca prima persoană care ne intră în casă în prima zi de Crăciun să fie un bărbat brunet. Dacă la masă, se varsă vin din pahar, din greşeală, înseamnă că va fi un an cu multă veselie. Şi neapărat, nu uitaţi, în prima zi de Crăciun nu se dau bani cu împrumut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Tradiţii şi superstiţii în prima zi de Crăciun. Cum trebuie să arate prima persoană care intră în casă şi ce este interzis astăzi