Antena Meniu Search
x

Tragedia din Muntenegru coboara drapelele Romaniei in doliu

O vacanta coborata in berna. O ilustrata de concediu scrisa cu negru. O tragedie care coboara drapelele Romaniei in doliu. O zi de doliu national decretata de Guvern

Vezi și

Maine, romanii vor gasi cateva minute de reculegere pentru cei care au pierit, nedrept si revoltator, in drum spre o vacanta de vis.

Ultima zi de doliu national in Romania a fost la 18 aprilie 2010. Atunci au fost comemorate victimele accidentului aviatic de la Smolensk, din Rusia, in care si-au pierdut viata 96 de persoane. Printre ele si presedintele Poloniei, Lech Kaczynski.

Drapelele au fost coborate in berna si la 3 august 2007, cand au avut loc funeraliile Patriarhului Teoctist, care a condus Biserica Ortodoxa Romana timp de 21 de ani.

Guvernul a decis declararea doliului national si la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea, in 2005.

Trei zile de Doliu national au fost si in martie 2004, in memoria cetatenilor romani care au cazut victime ale atentatelor teroriste din Spania.

Si dupa atacurile teroriste din Statelor Unite, din septembrie 2001, autoritatile au hotarat comemorarea victimelor.

In ziua de doliu national, institutiile si autoritatile publice si agentii economici vor cobori in berna drapelul Romaniei. La ora 12.00 toate activitatile se vor intrerupe, timp de trei minute, pentru pastrarea unui moment de reculegere. In plus, toate manifestarile culturale, artistice si sportive programate pentru aceasta zi vor fi amanate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Tragedia din Muntenegru coboara drapelele Romaniei in doliu