Antena Meniu Search
x

Primăria Capitalei propune construirea unei linii de tramvai în Prelungirea Ghencea

În era în care metroul este cel mai eficient mijloc de transport, Primăria Capitalei propune ca bucureştenii care stau în Prelungirea Ghencea sa aibă tramvai.

Vezi și

În era în care metroul este cel mai eficient mijloc de transport, Primăria Capitalei propune ca bucureştenii care stau în Prelungirea Ghencea, o zonă extrem de aglomerată, să poată merge la serviciu cu tramvaiul. Sute de mii de oameni sunt îngroziţi. Noile lucrări ar putea bloca construcţia unui pod în aceeaşi zonă. Un proiect pentru care există deja finanţare. 

Prelungirea Ghencea, în apropiere de Domneşti. Cozi infernale de maşini, trotoare doar pentru cei cu imaginaţie şi o infrastructură care nu îţi permite să ajungi la serviciu în timp util cu mijloacele de transport în comun. 

În tot acest haos, Primăria Capitalei crede că a găsit soluţia: o linie de tramvai prelungită până in judetul Ilfov. Însă lucrările s-ar intersecta cu cele de la pasajul Domneşti. 

Adică, ambele lucrări să fie realizate de compania municipală care se ocupă de infrastructură. Preluarea proiectului de către municipalitate ar putea duce la pierderea fondurilor europene, spun cei de la CNAIR. Actualul contract se anulează. Şi, de aici, încep să derive: întârzieri, plăţi de penalizări către cei care au câştigat contractul, pierderea fondurilor europene. 

De ani buni autorităţile încearcă să pună în practică proiectul pasajul suprateran de la Domneşti, însă CNAIR a emis ordinul de începere al lucrărilor abia la începutul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Primăria Capitalei propune construirea unei linii de tramvai în Prelungirea Ghencea