Antena Meniu Search
x

Transplant de inimă realizat la Târgu-Mureș

Există viaţă după moarte! O inimă a ajuns să bată, din nou, într-un alt corp, după un transplant-minune realizat de medicii de la Târgu-Mureş. Donatorul, un tânăr care a murit într-un accident în Maramureş, a reuşit să salveze viaţa unui alt tânăr din Dâmboviţa

Vezi și

 Este o nouă viaţă pentru el, dar şi pentru Institutul Inimii din Mureş, care abia s-a redeschis, după ce Guvernul Boc îi pusese lacăt pe uşă. Adrian, 26 de ani. Un erou fără cuvinte, fără gânduri, fără viaţă.

Florin, 33 de ani. Vârsta Învierii. În piept îi bate inima lui Adrian. Şi nebănuite îi sunt căile. Marţi noapte, Adrian s-a izbit cu maşina într-un stâlp. A ajuns la spital în comă şi în scurt timp a intrat în moarte clinică. Sfâşiaţi de durere, părinţii lui Adrian au avut puterea să ajute la înfăptuirea unui miracol. Au acceptat ca moartea fiului lor să însemne viaţa fiului unor alţi părinţi.

Tânărul de 33 de ani avea două opţiuni. O inimă nouă sau moartea. Ieri, minunea s-a făcut auzită printr-un telefon de la Târgu-Mureş. Într-o singură noapte, Florin a primit o nouă viaţă. Inima lui Adrian îi bate în piept.

Este primul transplant de cord efectuat la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare din Târgu-Mureş după o pauză de doi ani. Fusese închis prin ordonanţă de urgenţă de Guvernul Boc. Acum, Institutul Inimii a redevenit Institutul Vieţii. În acelaşi timp, românii au înţeles ce înseamnă să dai viaţă, după moarte.

Adrian încă trăieşte. Dar în alt trup. În cel al lui Florin. Şi al altor trei persoane care au primit ficatul, rinichii şi corneea tânărului de 26 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Transplant de inimă realizat la Târgu-Mureș