Antena Meniu Search
x

Video Traseele prin pădure s-au transformat în capcane. Brazii cad ca surcelele sub greutatea zăpezii

Atenţie! Dacă ajungeţi la munte, evitaţi drumeţiile! Traseele prin pădure s-au transformat în capcane după ultima ninsoare. Sub greutatea zăpezii, brazii cad ca surcelele peste potecile umblate de turişti şi vă pot pune în pericol. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 22.03.2021, 20:34

Vezi și
  • În Braşov a nins abundent şi s-au depus mai bine de 40 de centimetri de zăpadă

O plimbare prin pădure înseamnă, de obicei, linişte şi relaxare pentru orice amator de drumeţii. Din Braşov, poţi urca pe Tâmpa, pe poteci şerpuitoare, să admiri oraşul. Doar că drumul a devenit o cursă cu obstacole. Ninsoarea de zilele trecute a trântit la pământ sute de brazi care au căzut peste traseele montane. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Temperaturile ceva mai calde au făcut ca zăpada să devină mai apoasă şi mai grea. Salvamontiştii spun că oricând se pot rupe crengi sau chiar brazi cu totul. 

Cătălin Petrescu, coordonator Salvamont Brașov: Pericolele sunt mari. De aceea îi sfătuim pe turişti ca în această perioadă să evite traseele montane din zona Tâmpa şi, dacă fac pauze, să o facă doar în zonele deschise, deci în zonele luminoase fără vegetaţie prea mare. 

Riscuri și în centrul istoric al orașului Brașov

Nu doar în pădure sunt capcane. În centrul istoric al Braşovului, zăpada cade de pe acoperişuri.

Anca Lăutaru, purtător de cuvânt Poliția Locală Brașov: Poliţia Locală a emis 70 de somaţii proprietarilor care au case în stare de avansată de degradare în centrul istoric. Căderile de zăpadă trag după ele şi ţiglele şi riscul este major.

Zilele trecute, în Braşov, a nins abundent şi s-au depus mai bine de 40 de centimetri de zăpadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Traseele prin pădure s-au transformat în capcane. Brazii cad ca surcelele sub greutatea zăpezii