Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tratamente naturiste, pericole pentru sanatate! La plafar, se vand pilule si suplimente pregatite in laboratoare mizerabile

Mii de romani s-au tratat cu "leacuri" care ar putea ucide! De la o fabrica ilegala din Ploiesti, au plecat in toata tara tratamente naturiste preparate intr-o mizerie crunta

de Redactia Observator

la 13.05.2013 , 19:18

Tone de pastile de slabit si suplimente alimentare pentru gravide si batrani au iesit zilnic din "laboratoarele" insalubre ca o groapa de gunoi. Mai grav este ca produsele sunt inca pe piata: reporterii nostri le-au gasit in farmaciile naturiste dupa ce autoritatile au inchis fabrica.

In bidoane murdare, bazaite de roiuri de muste sunt asa zisele medicamente homeopate si produse "bio".Suplimente alimentare, cosmetice, tincturi si bauturi vitaminizante.

Fabrica ilegala de medicamente de la Ploiesti este o afacere de familie, iar sotia patronului este medic specializat in homeopatie."La Ploiesti este o familie de medici care are si cabinet acolo. Domnul a fost profesor universitar si au facut si fabricuta. Aduc materie prima mai mult din afara. Dansii le fac, dansii le vand, dansii au magazinele. Deci e magazinul propriu, motiv pentru care preturile sunt mici".

Vezi și

Din fabrica din Ploiesti produsele ajungeau in toata tara. Vandute pe internet sau direct in magazinele proprii ale firmei. In peste opt judete, inclusiv Capitala, magazinele fabricii se lauda cu cele mai mici preturi de pe piata.

"O sticluta cu ulei de catina este vanduta cu 15 lei la magazinul firmei din Ploiesti. Ba, mai mult, au si oferta: pentru dublul sumei primesti trei flacoane. Ti se livreaza un produs frumos ambalat si care ti se promite ca este si foarte sanatos. Cine vede, insa, ce e in spatele procesului de fabricatie s-ar putea sa isi schimbe parerea fundamental", a spus Victor Lefter.

Zeci de tone de substante si produse semifabricate din fabrica de la Ploiesti au fost confiscate. Administratorii fabricii sunt cercetati acum pentru evaziune fiscala, inselaciune si falsificare de alimente. Acestia au fost amendati cu 80.000 de lei, iar fabrica ilegala de medicamente a fost inchisa pentru urmatoarele sase luni. Insa produsele ei au continuat sa se vanda, iar clientii atrasi de preturile mici n-au lipsit.

Fara sa spuna cand, autoritatile au declarat ca ar putea retrage produsele firmei de pe piata.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Tratamente naturiste, pericole pentru sanatate! La plafar, se vand pilule si suplimente pregatite in laboratoare mizerabile