Antena Meniu Search
x

După ce o bucată de tencuială s-a prăbușit peste copii, la o școală din Alexandria, directorul instituției face dezvăluiri revoltătoare! Clădirea nu a fost renovata de peste 50 de ani!

La o şcoală din Alexandria, unde renovarea a însemnat doar un var pe pereţi, trei elevi au fost răniţi.

Vezi și

La o şcoală din Alexandria, unde renovarea a însemnat doar un var pe pereţi, trei elevi au fost răniţi. Tencuiala a căzut de două ori - o dată într-o magazie, şi, câteva ore mai târziu, în sala de clasă. Copiii au ajuns la spital. Colegii lor au fost iniţial mutaţi în altă clasă, pentru ca mai apoi să fie toţi trimişi acasă.

Clădirea a fost construită în urmă cu 52 de ani şi de atunci nu a trecut niciodată prin reparaţii capitale.

O gaură într-un tavan şi trei copii răniţi în timp ce erau la şcoală. O fată şi doi băieţi, elevi în clasa a patra. Peste ei, s-a prăbuşit din senin bucata de tencuială.

În timp ce copiii erau puşi la adăpost, cei trei elevi răniţi de bucăţile desprinse din plafon erau deja la spital.

Cătălin Dumitrașcu, medic UPU: "Pacientii au fost evaluati de medicul pediatru si de noi, de personalul din UPU. Leziunile au fost minore. Fiecare dintre ei au primit recomandari si tratament."

După incident, întreaga şcoală a fost luată la puricat de inspectorii în construcţii. Este prima verificare serioasă de când a fost construită clădirea.

Gelu Neagu, directorul Şcolii Gimnaziale "Alexandru Colfescu" din Alexandria: "Din 1965, acest corp de nu a beneficiat de reabilitare, consolidare si eventual curatarea tencuielii care trebuia data jos si refacuta."

Renovări au fost făcute în fiecare an. Însă lucrările se rezumau la pereţi revopsiţi şi băi igienizate.

În urmă cu şase luni, într-o şcoală din Capitală, tavanul unui hol întreg s-a prăbuşit. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Niciun elev nu a fost prin preajmă în momentul incidentului. Părinţii elevilor care învaţă în şcoala din cartierul Rahova au sesizat de multe ori pericolul însă nimeni nu i-ar fi ascultat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » După ce o bucată de tencuială s-a prăbușit peste copii, la o școală din Alexandria, directorul instituției face dezvăluiri revoltătoare! Clădirea nu a fost renovata de peste 50 de ani!