Antena Meniu Search
x

Trei frati care sufera de obezitate risca sa aiba soarta lui Alexandru, copilul urias din Dolj

Obezitatea nu ucide singura. Ci doar daca e hranita cu multa indiferenta. Alexandru, copilul urias din Dolj, a pierdut lupta. Pentru altii, parintii inca se zbat. Pentru trei frati care sufera de aceasta afectiune si pentru mama lor, fiecare zi este o speranta, nu un chin

Vezi și

Copilaria inseamna fericire, bucurie, joaca. Sau ar trebui sa insemne. Insa, pentru cei trei copii ai familiei Marginean, chiar si joaca este un chin.

Madalina este cea mai mare. Din toate punctele de vedere. La doar noua ani cantareste mai bine de 70 de kilograme. De la sase luni a inceput sa ia in greutate si nu s-a mai oprit. ”A fost foarte, foarte grasa. Cand dormea, se invinetea. A trebuit sa stau sa o pazesc noaptea, sa nu se sufoce, sa nu moara. Cu ajutorul medicilor, mi s-a dat si aparat pentru asa ceva, ca sa poata respira noaptea”, a marturisit mama copiilor.

Fratele ei mai mic are, la doar cinci ani, 47 de kilograme. “Trebuie sa tina acelasi regim ca la fetita. E mic de statura si trebuie sa tina regimul altfel. Mi-e frica de orice”, a zis femeia.

De cand se stiu, viata a fost o lupta. Cu kilogramele. Cu pofta de mancare. De fapt, toti cei trei copii ai familiei sunt diagosticati cu o boala crunta. Obezitate morbida. Aceeasi afectiune care l-a rapus pe Alexandru, copilul gigant.

Alimentatia si ignoranta l-au condamnat pe Alexandru la moarte. Un destin tras la indigo cu al fratelui sau mai mic. Felicia Marginean si-a jurat ca cei trei copii nu vor avea aceeasi soarta.”Speram, cu ajutorul lui Dumnezeu si al oamenilor cu suflet care pot sa ne ajute, sa poata sa tina regimul in continuare. Lupt pentru dansii, pentru ca de asta le-am dat viata, sa fie langa mine si sa fie niste copii normali", a vorbit mama.

Pentru a-i incuraja sa faca miscare, mama lor i-a mutat din Deva intr-un sat din Botosani, acasa la socrii ei, dar, chiar si aici, copiii au nevoie de o dieta speciala.

Familia traieste din alocatia celor trei frati si banii pe care tatal lor, ramas la munca in Hunedoara, ii mai trimite. Putin peste 600 de lei. Asta in conditiile in care o suma minima, doar pentru hrana copiilor, depasteste 3000 de lei in fiecare luna.

Cont lei: RO 31BTRL06301201717435XX

Cont euro: RO77BTRL06304201717435XX

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Trei frati care sufera de obezitate risca sa aiba soarta lui Alexandru, copilul urias din Dolj