Antena Meniu Search
x

Trei localități din Bucovina au fost recunoscute ca stațiuni turistice (Video)

Frumosul ţinut al Bucovinei are toate şansele să depăşească jumătate de milion de turişti, după ce trei comune au fost recunoscute ca staţiuni turistice de interes local. Cine a vizitat Vatra Moldoviţei, Sadova şi Dorna Arini va reveni cu siguranţă. O spun cei care s-au întors cu amintiri de neuitat.

de Redactia Observator

la 27.10.2020, 22:52

Vezi și
  • Autoritățile din cele trei localități pot acces fonduri nerambursabile pentru dezvoltare.

Promovată ca staţiune turistică, mica localitate Sadova din Obcinele Bucovinei va primi mai mulţi vizitatori de acum încolo. Dar are deja turişti fideli. 

Practic, localitatea se va schimba pentru că autorităţile locale vor putea obţine fonduri nerambursabile pentru dezvoltare. 

Mihai Constantinescu, primarul comunei Sadova: În comuna Sadova sunt 500 de locuri de cazare, 200 la pensiuni cu circuit deschis și 300 la agropensiuni, cu circuit închis.

O noapte de cazare costă acum între 100 şi 160 de lei. Proprietarii de pensiuni au alte oferte pentru turiștii care vor să stea mai multe zile. Oricând e ceva de văzut, dar şi de gustat. 

Ionuț Zbranca, localnic: Avem cei mai bătrâni ulmi din România. Vorbim de acest exemplar de 600 de ani și celălalt de 550 de ani. 

La 20 de kilometri distanţă, comuna Vatra Moldoviței este de acum stațiune turistică. Capacitatea de cazare e deocamdată de doar 100 de locuri. Dar cei care ajung aici nu au timp să se plictisească. 

Lucian Chichifoi, consilier Primăria Vatra Moldoviței: Există două trasee turistice, unul care ajunge la Palma, iar celălalt binecunoscutul traseu turistic Via Transilvanica.

În zonă se află şi cea mai lungă tiroliană din ţară. 

Dorna Arini este a treia staţiune nouă din zonă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Trei localități din Bucovina au fost recunoscute ca stațiuni turistice (Video)