Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! „Troscoleta Nadiei”, masinuta electrica a gimnastei

Cine a spus ca dragostea tine doar trei ani? Au trecut 37 de ani de cand lumea s-a indragostit de Nadia Comaneci si o iubeste la fel ca in prima zi

Vezi și

Presedintele Mexicului i-a facut  Nadiei cadou un Rolls Royce electric. Masinuta care imbina eleganta trecutului cu tehnologia viitorului a ajuns acum, dupa 40 de ani, in garajul unui barbat din Deva. A reusit sa o cumpere de la Nadia, a reconditionat-o si acum nu se mai poate desparti de ea.

Ce e Romania? Poate ca nu sunt atat de multi oameni in toata lumea care stiu sa raspunda. Dar daca intrebi cine a fost Nadia Comaneci, iti vor raspunde exact si isi vor aminti si ce este Romania. I-au facut documentare, i-au facut statui de ceara, i-au facut si melodii.

Printre fanii cei mai inraiti ai Nadiei a fost si presedintele Mexicului. A iubit-o ca pe propria fiica si i-a luat acelasi cadou pe care i l-a luat si fiicei sale. "Cred ca e vorba de prima masina electrica din Romania, pe care a primit-o Nadia Comaneci de la presedintele Mexicului. Pe vremea in care Nadia a primit acest cadou, masinile electrice se mai gaseau in SF-uri", a spus Lazar Loghin, noul propietar al masinii. "Este vorba de un model Rolls Royce, dar e la scara 1 pe 3. Merge cu acumulatori, 78 de volti si are autonomia 110 km. Viteza pe care o dezvolta e in jur de 40 km/h, nu are volan, are o mansa prin care actioneaza rotile din fata, are o pedala de frana si o pedala de acceleratie. Doua motoare electrice, a cate 750 de wati fiecare care actioneaza independent fiecare roata de pe spate".

Este o masina a trecutului si a viitorului in acelasi timp. Din Mexic, masinuta a plecat demontata si a fost asamblata la Deva. Nadia s-a grabit sa se plimbe cu ea si a bagat-o in priza. A uitat ca prizele noastre au o tensiune de 220 de Volti, iar masina a fost construita pentru 110 Volti, iar motoarele s-au prajit pe loc. Domnul Lazar a cumparat-o asa stricata cu 18.000 de lei, aproximativ sase salarii medii in 1979. Dupa ani de munca a reusit sa o repare, asa au aparut si ofertele. "Si Sergiu Nicolaescu a vrut sa o ia, dar pentru Buftea, pentru filmele sale. Pretul cel mai mare pe care l-am primit a fost de 40.000 de euro", a mai povestit barbatul.

In Romania, nu oricine isi permite sa fie colectionar, desi detine un service auto. Deocamdata o tine in service-ul pe care il are in Deva.

Dupa ce am filmat-o din toate unghiurile, am vrut sa plecam si la o plimbare. Domnul Lazar si-a cerut scuze si ne-a spus ca este imposibil. De ce? Raspunsul este cat se poate de romanesc - niste hoti i-au furat acumulatorii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! „Troscoleta Nadiei”, masinuta electrica a gimnastei