Antena Meniu Search
x

Trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului

Cântăreţul şi compozitorul Victor Socaciu a murit luni, la vârsta de 68 de ani, iar trupul neînsufleţit a fost depus, marţi, în foaierul Sălii Palatului.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 13:27

Victor Socaciu
Trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului - Facebook / Victor Socaciu

„Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost Omul Bun al muzicii folk, sunt aşteptaţ marţi, 28 decembrie, de la ora 10.00, în foaierul Sălii Palatului!”, a scris pe Facebook Ana-Maria Socaciu, fiica artistului. 

Artistul s-a stins din viaţă la Spitalul Carol Davila din Capitală unde era internat de aproape o lună.

Anunţul decesului a fost făcut de fiica artistului

„O inimă mare a încetat să mai bată. Un suflet nobil s-a ridicat la cer. Anunţăm cu nemărginită durere stingerea din viaţă a celui care a fost soţ, tată, bunic, un artist de geniu şi un simbol al dragostei de neam: Victor Socaciu. Dumnezeu să-l primească în Împăraţia Sa alături de cei drepţi!”, a scris fiica artistului, într-o postare pe contul ei de socializare. 

Pe acelaşi subiect

Socaciu, fost realizator de televiziune şi parlamentar, s-a născut pe 14 ianuarie 1953, la Braşov.  A început să cânte cu grupul Zodiac, când se afla încă în şcoală. Primul concert susţinut cu trupa a avut loc în 1970. A urmat cursuri de chitară clasică la Şcoala populară de artă, iar în 1978, a absolvit Facultatea de Electromecanică. În 1974, a debutat în Cenaclul Flacăra, iar anul următor, la radio, cu piesa „Nălucile amintirilor”, apoi, în 1976, la televiziune, cu „Oltule”. Debutul discografic a venit în 1981 - „Roata”. Acestuia i-au urmat 12 albume şi compilaţii.

A compus muzică pentru spectacole de teatru, la Braşov şi Târgu Mureş, iar din 1991, a pus bazele concursului folk „Om Bun”. A participat în mai multe rânduri la festivalul de la Mamaia şi a susţinut turnee în URSS, China, Germania, dar şi SUA şi Anglia. În perioada 1997 - 1999, a realizat şi produs emisiuni la TVR şi Naţional TV, relatează news.ro. A fost deputat în Parlamentul României, în legislatura 2008 - 2012, ales pe listele Alianţei Politice Partidul Social Democrat + Partidul Conservator.

Premiul de onoare pentru întreaga activitate în slujba cântecului românesc oferit de Ministerul Culturii i-a revenit în 2002. Preşedintele României Ion Iliescu i-a conferit lui Victor Socaciu, pe 10 decembrie 2004, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, „pentru contribuţiile deosebite în activitatea artistică şi culturală din ţara noastră, pentru promovarea civilizaţiei şi istoriei româneşti”. La finalul lunii martie, el a participat la festivalul „Om Bun”, a cărui a 30-a ediţie a avut loc, în mare parte, online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Trupul neînsufleţit al artistului Victor Socaciu a fost depus la Sala Palatului