Antena Meniu Search
x

Două tunuri de zăpadă aduse la Poiana Brașov, pentru noul sezon de iarnă

Mai avem puţin de aşteptat până la debutul sezonului la munte, dar avem o veste bună pentru toţi iubitorii sporturilor de iarnă. La Poiana Braşov au fost aduse două tunuri de zăpadă noi, de ultimă generaţie.

Vezi și

Mai avem puţin de aşteptat până la debutul sezonului la munte, dar avem o veste bună pentru toţi iubitorii sporturilor de iarnă. La Poiana Braşov au fost aduse două tunuri de zăpadă noi, de ultimă generaţie. Unul dintre ele este un model folosit pentru prima în România. Ceea ce le diferenţiază faţă de celelalte instalaţii existente, pe lângă debitul mare, este faptul că au un consum de energie mai mic.

Deşi gradele din termotre nu par a vesti prea curând sosirea ierii, la Poiana Braşov deja merg tunurile de zăpadă. E drept, nu pentru a acoperi pârtiile, ci doar de probă. Cele două instalaţii proaspăt aduse aici vin la pachet cu tehnologii de ultimă generaţie.

Potrivit specialiştilor, instalaţiile vor putea produce în fiecare secundă 10 litri de zăpadă artificială, totul cu un consum de energie redus.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov este dotat cu aproape 150 de dispozitive de diferite tipuri pentru producerea artificială a zăpezii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Două tunuri de zăpadă aduse la Poiana Brașov, pentru noul sezon de iarnă