Antena Meniu Search
x

Video Turism de sărbători. Mădălin Măncilă, consultant în turism, recomandări de călătorie

Vreme bună să avem de Crăciun şi Revelion. Sperăm să fie zăpadă, dar nu multă, cât să avem pentru nişte zile de săniuş pentru copii.

de Andreea Cazacu

la 13.11.2020, 14:29

Vezi și
  • Cinci zile la Cazanele Dunării, în preajma Revelionului, costă acum în jur de 1600 de lei.
  • Turiştii primesc cazare la un hotel de trei stele şi masa festivă în ajun şi în noaptea dintre ani. 

La munte, sigur vom găsi zăpadă şi dacă şi vremurile ţin cu noi, am putea avea parte de nişte zile liniştite de Crăciun şi Revelion, în destinaţii care asigură toate măsurile de protecţie. Consultantul în turism, Mădălin Măncilă, ne face cele mai bune recomandări.

A fost ziua căutătorilor de vacanţe cu preţuri pentru orice buzunar.

Cosmin Vasile - reprezentat agenţie de turism: Pe partea de sejururi sunt reduceri mai mari,  ajung până la 50% discount la pachetele de cazare cu transport cu autocarul. 

Cinci zile la Cazanele Dunării, în preajma Revelionului, costă acum în jur de 1600 de lei. Cazare la un hotel de trei stele şi masa festivă în ajun şi în noaptea dintre ani. 

Cu aproximativ aceeaşi sumă puteţi petrece revelionul în străinătate. Şapte nopţi în Kusadasi costă acum undeva la 349 de euro.

Marius Berca, manager agenţie de turism: Pachetele sunt undeva la 1260 de lei de persoană, pentru cine vrea să meargă să facă Crăciunul la Sovata. 1460 de lei pentru cine va dori să facă un Crăciun în Bulgaria, la Balcik, demipensiune şi cină festivă de Crăciun

Iar dacă veţi vrea să mergeţi în Zanzibar, pachetul standard pleacă de la 5.400 de lei. 

Cristina Vascan - senior consultant: Preţurile sunt foarte accesibile. Spre exemplu, pe Turcia sau Egipt, 500 de euro de persoană, iar pentru destinaţiile exotice - undeva la 1500 de euro de persoană

Doar că, în ciuda ofertelor, cumpărătorii sunt tot mai puţini, din cauza restricţiilor de pandemie. Inclusiv experţii ne spun că trebuie să fim foarte atenţi la restricţiile din zonele unde vrem să călătorim.

Ciprian Enea - expert în turism: Abia cu foarte puţine zile înainte de data plecării, recomandăm să se achite sejurul.

Ludovic Orban - premierul României: Să se informeze privind situaţia epidemiologică din ţara în care vor să se deplaseze

Turismul românesc a primit o lovitură grea în pandemie. În jur de 40% dintre agenţiile şi-au suspendat deja activitatea. 

Reporter: Ce se va întâmpla cu angajaţii? 

Dumitru Luca - preşedinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism: La ora actuală, o bună parte sunt în şomaj tehnic, numărul acestora va creşte cu siguranţă în perioada următoare. Estimăm undeva la jumătate dintre ei să fie trecuţi complet în şomaj, deci să îşi piardă locurile de muncă

Pe tot anul, pierderile depăşesc miliarde de euro, potrivit Asociației Naționale a Agențiilor de Turism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turism de sărbători. Mădălin Măncilă, consultant în turism, recomandări de călătorie