Antena Meniu Search
x

Peste zece mii de turişti sunt așteptați pe litoral, de Rusalii

Deşi avem voie să mergem la mare, la plajă, nu prea ne-am înghesuit zilele acestea pe litoral. Hotelierii se aşteaptă să ne luăm însă revanşa la finalul săptămânii, în weekendul prelungit de Rusalii. Peste 10 mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiuni. Cei care nu ajung acum ar putea găsi preţuri mult mai mari mai târziu.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.06.2020, 23:03

Vezi și
  • Doar 100 de hoteluri de pe litoral s-au redeschis de la 1 iunie.
  • Prețurile la cazare variază, acum, între 81 și 240 de lei pe noapte.

În doar două zile, la această agenţie de turism din Constanţa s-au înregistrat 3.000 de rezervări. Cei 17 angajaţi abia au făcut faţă avalanşei de cereri. În total, peste 10 mii de oameni sunt aşteptaţi pe litoral în weekend-ul prelungit de Rusalii. 

Pentru această unitate de cazare nu mai găsiţi camere libere decât după 30 iunie. 

Ionuţ Nedea, patron agenţie: Imediat după anunţul preşedintelui a revenit cererea masivă. În primele minute am înregistrat aproximativ 50-60 de rezervări noi.

Doar 100 de hoteluri din cele peste 380 de la malul mării şi-au redeschis uşile de la 1 iunie. Restul, se vor deschide treptat, începând cu jumătatea lunii iunie. 

Preţurile diferă în funcţie de pretenţii. Hotelierii spun însă că acum, la început de sezon, găsim cele mai bune oferte. 

Ionuţ Nedea, patron agenţie: Avem oferte care încep de la 81 de lei pe cameră pe noapte în Eforie Nord, la un hotel două stele, la trei stele, Eforie, 120 de lei pe noapte, iar în Mamaia tarifele încep de la 120 de lei la două stele și ajung la 240 de lei, la patru stele.

Managerii hotelurilor au o misiune grea: să îi convingă pe turişti că sunt în siguranţă pe litoral. 

Georgiana Lazăr, manager hotel patru stele: Din fericire, pentru perioada de Rusalii, hotelul este sută la sută rezervat. Am luat şi toate măsurile împotriva răspândirii virusul COVID, suntem pregătiţi de oaspeți.

Odată ce ajungem la hotel suntem informaţi că doar dacă purtăm masca de protecţie putem intra. Primii paşi îi facem pe un covor special, apoi ne dezinfectăm pe mâini. Există afişe cu informaţii despre coronavirus. Nu lipsesc marcajele şi la recepţie există panouri de plexiglas. 

Dorul de mare e atât de puternic că nici vremea rea nu îi ţine pe oameni departe, mai ales după două luni şi jumătate de restricţii. 

Şi dacă astăzi vremea a fost capricioasă, meteorologii au veşti excelente pentru minivacanţa de Rusalii. Temperaturi de până la 27 de grade Celsius, precipitaţii reduse şi o mare fantastică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste zece mii de turişti sunt așteptați pe litoral, de Rusalii